Κλείσιμο

Το μεσημέρι του Σαββάτου το τελευταίο αντίο στον Σεραφείμ Φυντανίδη

Το Σάββατο στις 13:00 το μεσημέρι, από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, θα τελεστεί η κηδεία του Σεραφείμ Φυντανίδη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών το βράδυ των Χριστουγέννων λόγω καρδιακών προβλημάτων.

Η απώλειά του έχει προκαλέσει συγκίνηση στον δημοσιογραφικό κόσμο που έμεινε φτωχότερος μετά την απώλεια του εμβληματικού δημοσιογράφου, που βρέθηκε επί 31 χρόνια στο «τιμόνι» της Ελευθεροτυπίας, από το 1976 ως το 2007.

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης είχε δώσει την τελευταία συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, στις 11 Δεκεμβρίου, με αφορμή το βιβλίο του «31 Αξέχαστα Χρόνια στο Ξύλινο Τιμόνι της Ελευθεροτυπίας». Είχε εργαστεί και στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Τα συλλυπητήρια του πρωθυπουργού στην οικογένεια του εκλιπόντος εξέφρασε με ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Σημείωσε πως ο Σεραφείμ Φυντανίδης «σφράγισε με την παρουσία του τον δημόσιο βίο της Μεταπολίτευσης», ανήκοντας σε μια «ιστορική γενιά ψύχραιμων δημοσιογράφων, που άφησε το στίγμα της μέσα από σκληρές συγκρούσεις, αποφεύγοντας ωστόσο τις ακρότητες και αρνούμενη να παρασυρθεί από την παρούσα συγκυρία».

Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα εξέδωσαν επίσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, οι ΑΝΕΛ και Το Ποτάμι.

Σε ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι ο θάνατος του Σεραφείμ Φυντανίδη «αφήνει ένα μεγάλο κενό στην ελληνική δημοσιογραφία, καθώς χάνεται ένας από τους τελευταίους της γενιάς των διευθυντών που έγραψαν ιστορία στην έντυπη δημοσιογραφία».

«Ο Σεραφείμ, ακόμα και με τα λάθη του, ήταν σημαντικός και συναρπαστικός άνθρωπος», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο φίλος του Διονύσης Σαββόπουλος.
Πηγή: skai.gr