Άγνωστοι βεβήλωσαν με ναζιστικά σύμβολα το εβραϊκό νεκροταφείο Λάρισας

Αγκυλωτούς σταυρούς, απειλές και αντισημιτικές αναφορές εφάμιλλες με εκείνες που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί άφησαν πίσω τους άγνωστοι που βεβήλωσαν το εβραϊκό νεκροταφείο Λάρισας.

Για τη βεβήλωση του νεκροταφείου ενημερώθηκε η Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας η οποία προχώρησε άμεσα σε σβήσιμο των ρατσιστικών - φιλοναζιστικών συνθημάτων και σε αποκατάσταση της περίφραξης.

Ανακοίνωση-καταδίκη εξέδωσε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, τονίζοντας πως η πράξη των βέβηλων συνιστά προσβολή για τον πολιτισμό της Ελλάδας και καλώντας τις Αρχές να λάβουν «όλα τα απαραίτητα μέτρα» για τη σύλληψη των δραστών και την προστασία των εβραϊκών χώρων.

Το Συμβούλιο τονίζει και την πολιτική διάσταση του ζητήματος, τονίζοντας πως ο αντισημιτισμός «δεν στρέφεται μόνο κατά των Εβραίων» αλλά «είναι απειλή για τη Δημοκρατία μας».

Σε απερίφραστη καταδίκη του περιστατικού προέβη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για μια «βάναυση προσβολή της μνήμης Ελλήνων Εβραίων συμπολιτών» που συνιστά μια «απαράδεκτη και ακατανόητη εγκληματική ενέργεια».

Η ελληνική κυβέρνηση «θα συνεχίσει να επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε κάθε προσπάθεια αναβίωσης του αντισημιτισμού και σε κάθε ρατσιστική ή ξενοφοβική πράξη βίας», συμπληρώνει ο κ. Βενιζέλος.
Πηγή: skai.gr