Αυτόφωρο για καταγγελίες περί χρηματισμού εν μέσω προεδρικής εκλογής ζητά η εισαγγελία

Τη διερεύνηση κάθε καταγγελίας περί χρηματισμού βουλευτή έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, με εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας, ζητά με ανακοίνωσή του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρος Ντογιάκος.

Οι εισαγγελικές Αρχές τονίζουν πως η έρευνα για τις καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη γίνεται με «απόλυτη μυστικότητα», η οποία – όπως τονίζει ο κ. Ντογιάκος – επιβάλλεται από τη φύση της υπόθεσης και από το νόμο.

Επιπλέον, ο κ. Ντογιάκος σημειώνει πως η εισαγγελία έχει δώσει εντολή για την ανακάλυψη των στοιχείων της ταυτότητας του δράστη στην υπόθεση Χαϊκάλη, υπογραμμίζοντας πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν έδωσε σε καμία από τις καταθέσεις του στοιχεία ταυτότητας του καταγγελλόμενου προσώπου.

Εν τω μεταξύ, αντιστρέφει τις κατηγορίες περί απόπειρας χρηματισμού του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη ο καταγγελλόμενος Γιώργος Αποστολόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, ο κ. Αποστολόπουλος είπε πως ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήταν αυτός που αναφέρθηκε πρώτος στο ενδεχόμενο οικονομικού ανταλλάγματος σχετικά με την προεδρική εκλογή.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, την Κυριακή θα κληθούν να καταθέσουν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και ο ίδιος ο κ. Χαϊκάλης.

Σημειώνεται πως, βάσει της νομοθεσίας, το υλικό που έχει παραδώσει στις εισαγγελικές Αρχές ο κ. Χαϊκάλης θεωρείται μη νόμιμο, καθώς η καταγραφή δεν έγινε με σχετική εισαγγελική άδεια.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου - skai.gr