Στη Δικαιοσύνη οι επτά διακινητές της Ζακύνθου

Ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, οδηγούνται σήμερα Σάββατο οι επτά διακινητές μεταναστών που συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης στο Καλαμάκι Ζακύνθου.

Πρόκειται για έξι διακινητές ελληνικής καταγωγής και έναν Σύριο, οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω την ώρα που μετέφεραν τους 30 λαθρομετανάστες, συριακής καταγωγής, στην βόρεια πλευρά του νησιού, όπου εκεί τους περίμενε σκάφος που θα τους μετέφερε στην Ιταλία.

Όλα άρχισαν πριν από 20 μέρες περίπου, όταν το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, είχε την πληροφορία, ότι Σύριοι Λαθρομετανάστες έρχονται μεμονωμένα στο νησί, με το τοπικό ΚΤΕΛ αλλά και με Ι.Χ.Ε.

Όλες αυτές τις ημέρες το Λιμεναρχείο παρακολουθούσε τις κινήσεις του «κυκλώματος» και εντόπισε το χώρο που είχαν κρύψει οι διακινητές, τους Συρίους λαθρομετανάστες, στο χωριό Καλαμάκι μόλις 4 χιλιόμετρα από την πόλη της Ζακύνθου. Από εκείνη την στιγμή άρχισε μια επιχείρηση, μαζί με την Ασφάλεια Ζακύνθου ώστε να εξαρθρωθεί όλο το κύκλωμα.

Έτσι την Πέμπτη, στις έντεκα το βράδυ, υπήρχε η πληροφορία ότι θα γίνει η μεταφορά των Σύριων στην περιοχή Πόρτο Βρώμη Ζακύνθου, όπου τους περίμενε το σκάφος με προορισμό της Ιταλία. Μόλις άρχισε η μεταφορά, η Ασφάλεια και το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, ακινητοποίησαν ένα φορτηγό και δύο Ι.Χ.Ε. και συνέλαβαν τους τέσσερις διακινητές.

Την ίδια ώρα, στην βόρεια πλευρά της Ζακύνθου και συγκεκριμένα, στο λιμάνι του Λιμνιώνα, άλλο κλιμάκιο της Ασφάλειας και του Λιμεναρχείου περίμενε το σκάφος, όπου το σταμάτησαν και συνέλαβαν άλλους δύο διακινητές.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ