Εξαρθρώθηκε σπείρα «προστασίας» που δρούσε στην Αττική

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που εκβίαζε καταστηματάρχες με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας», που δρούσε σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Στην οργάνωση εμπλέκονται συνολικά 13 άτομα, εκ των οποίων 4 Έλληνες και 9 αλλοδαποί, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε κακουργηματικό βαθμό. Συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία επτά 7 μέλη της οργάνωσης, πέντε Αλβανοί και δύο Έλληνες. Ανάμεσά τους είναι και δύο ηγετικά στελέχη της.

Ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, ένας 40χρονος, βρίσκεται ήδη έγκλειστος στις φυλακές εκτίοντας ποινή κάθειρξης 17 ετών, ενώ έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για «συμβόλαια θανάτου», «προστασίες» και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Από την έως τώρα έρευνα έχει εξακριβωθεί ότι τα μέλη του κυκλώματος «πουλούσαν προστασία» σε 24 καταστήματα στην Αττική, από τα οποία εισέπρατταν από 200 έως 700 ευρώ το μήνα.

Συγκεκριμένα, προσέγγιζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή, σε δεκαπενθήμερη ή μηνιαία βάση, διάφορων χρηματικών ποσών, με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας». Παράλληλα, τους εξανάγκαζαν με απειλές ότι θα προβούν σε έκνομες και βίαιες ενέργειες σε βάρος των ιδίων και μελών των οικογενειών τους.

Επιπλέον, εξιχνιάστηκε και υπόθεση εκβίασης και διάπραξης σωματικών βλαβών, στην οποία εμπλέκονται μέλη της οργάνωσης, σε βάρος ιδιώτη, για δήθεν οικονομικές οφειλές του προς τρίτο πρόσωπο που με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να του αποσπάσουν το ποσό των 12.250 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε κύρια ανάκριση.

Πηγή: Πηγη: ΑΜΠΕ