Συνελήφθη 50χρονος για 30 ένοπλες ληστείες σε Αθήνα και προάστια

Τριάντα ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και μαγαζιά, με συνολική λεία 327.000 ευρώ, είχε διαπράξει 50χρονος που συνελήφθη χτες, στον Νέο Κόσμο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ, σύμφωνα με στοιχεία της προανάκρισης που διενήργησε η Ασφάλεια Αττικής.

Ο δράστης καταζητείτο και με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ρουμανικών αρχών για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία, πράξεις για τις οποίες έχει καταδικαστεί από το Ποινικό Δικαστήριο Βουκουρεστίου σε οκτώ χρόνια φυλάκισης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο 50χρονος, από το 2008, είχε διαπράξει συνολικά 27 ληστείες σε τράπεζες και τρεις σε άλλα καταστήματα, ενεργώντας μόνος του, στις περιοχές Κολωνακίου, Νέου Κόσμου, Παγκρατίου, Αμπελοκήπων, Δάφνης, Αγίου Δημητρίου, Νέου Ψυχικού, Χολαργού και Νέας Σμύρνης.

Για την διάπραξη των ληστειών χρησιμοποιούσε μοτοσικλέτες που έκλεβε την προηγούμενη μέρα και τις εγκατέλειπε σε μικρή απόσταση από τον τόπο της ληστείας. Μέχρι στιγμής εξακριβώθηκε ότι έχει διαπράξει 11 κλοπές μοτοσικλετών.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ