Σοκ στη Λαμία από καταγγελία για βιαιοπραγία δασκάλας σε βάρος 6χρονου

Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Λαμία καταγγελία γονιού πως δασκάλα σε δημοτικό σχολείο κλότσησε μαθητή, με συνέπεια να τον τραυματίσει στα πλευρά.

Η δασκάλα αντιτείνει πως δεν βιαιοπράγησε κατά του παιδιού και ότι ο μαθητής τραυματίστηκε λόγω πτώσης. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, πολλοί συμμαθητές του φερόμενου θύματος επιβεβαιώνουν την καταγγελία για κλοτσιά της εκπαιδευτικού.

Όπως επιβεβαίωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, η δασκάλα δεν έχει απομακρυνθεί με κάποιον τρόπο από την εκπαίδευση, και απλώς δεν διδάσκει στην τάξη όπου φέρεται να έλαβε χώρα το περιστατικό.

Εξήγησε πως ο νόμος δεν προβλέπει την τοποθέτηση της δασκάλας σε αργία ή την απόλυσή της για τέτοιου είδους καταγγελία, καθώς άμεση απομάκρυνση προβλέπεται μόνον για βαρύτερες κατηγορίες, όπως η σεξουαλική παρενόχληση μαθητών.

«Αν δεν γίνει έρευνα δεν μπορούμε να καταδικάσουμε κάποιον», σημείωσε ο κ. Δερμετζόπουλος, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στο νόμο ώστε να περιλαμβάνονται και άλλα αδικήματα.

Τόνισε πάντως πως το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει την τάχιστη επίλυση της κατάστασης, με το τελικό πόρισμα του περιφερειακού διευθυντή Φθιώτιδας να αναμένεται έως την Παρασκευή.
Πηγή: skai.gr