Αντίθετος στη συνάντηση των γονιών του με τον πρωθυπουργό ο Ρωμανός (pic)

Αντίθετος στην συνάντηση των γονιών του με τον Αντώνη Σαμαρά, που είναι προγραμματισμένη για τις 11:00 το πρωί της Δευτέρας, δήλωσε ο απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός, μιλώντας μέσω του δικηγόρου του.

Ο 21χρονος υποστηρίζει πως, μολονότι κατανοεί πλήρως την αγωνία των γονιών του «να χάσουν το παιδί τους», δεν χρειάζεται «πυροσβεστικό» ραντεβού, καθώς, όπως λέει, πρωθυπουργός όχι μόνο «γνωρίζει» τι συμβαίνει με την υπόθεσή του, και το «επικροτεί».



Νωρίτερα, υπήρχαν πληροφορίες πως ο Ρωμανός προτίθεται να αρχίσει και απεργία δίψας, μετά από δήλωση του συνηγόρου του πως ο πελάτης του προτίθεται να σκληρύνει τη στάση του. Το σενάριο απεργίας δίψας διέψευσε πάντως, μιλώντας στον ΣΚΑϊ, η γιατρός που παρακολουθεί τον 21χρονο εκ μέρους της οικογένειάς του.

Μήνυμα Γιώργου Ρωμανού

«Σαν πατέρας πονάω, αλλά από την άλλη μεριά αναγνωρίζω το ηθικό υπόστρωμα των κινήσεών του παιδιού μου», δηλώνει ο πατέρας του απεργού πείνας, Γιώργος Ρωμανός, μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής», σημειώνοντας ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης «πρέπει να κάνει πίσω γιατί έχει το άδικο».

Είπε ότι ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος ξεψύχησε στην αγκαλιά του γιού του και μετά από αυτό «ήταν ένα πάρα πολύ θυμωμένο παιδί. Ο μεγάλος θυμός ήταν το συναίσθημά του. Τον επηρέασε πολύ και υπάρχει αυτό μέσα του».

Πολιτικές συγκρούσεις

«Να μην διαχειρίζονται με πολιτικούς όρους ζητήματα που αφορούν στην υγεία, την σωματική ακεραιότητα και ενδεχομένως την ζωή ανθρώπου» κάλεσε από την Βουλή ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, εξηγώντας πως ο κρατούμενος Ρωμανός, κατόπιν εισαγγελικής διαταγής, νοσηλεύεται προκειμένου να παρακολουθείται η υγεία του λόγω της απεργίας πείνας που αποφάσισε.

«Το ζήτημα της υγείας του βρίσκεται στα χέρια των θεραπόντων ιατρών του, οι οποίοι λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, αυτά που επιβάλλει η συνείδηση και η επιστήμη τους προκειμένου να διαφυλάξουν το έννομο αγαθό της υγείας του» είπε ο κ. Βορίδης, επισημαίνοντας πως με αυτό τον τρόπο πρέπει να προσεγγιστεί το θέμα της υγείας του Ρωμανού «και να σταματήσουν όλα τα υπόλοιπα».

Εν τω μεταξύ, «σύγκρουση» μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου, με αφορμή την υπόθεση Ρωμανού, έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου, κατά τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον υπουργό Δικαιοσύνης πως σιωπά και εξουθενώνει στην υπόθεση Ρωμανού και κάλεσε τους δικαστικούς να συμβάλουν στην εξεύρεση λύσης.

«Ο Νίκος είναι στα χέρια σας», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας, ο κ. Αθανασίου επανέλαβε πως η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε προκείμενου να εξευρεθεί λύση για την παροχή εκπαιδευτικής άδειας στο Νίκο Ρωμανό, καταθέτοντας στη Βουλή σχετική τροπολογία.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ