Συγκέντρωση έξω από το Γεννηματάς για τον Ρωμανό – Καταλήψεις για Ρωμανό & Γρηγορόπουλο

Συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς, όπου νοσηλεύεται ο Νίκος Ρωμανός πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Ζητούν την ικανοποίηση του αιτήματος του Ρωμανού, να σταματήσει η αστυνόμευση του νοσοκομείου και η παρέμβαση της διοίκησης στο έργο των γιατρών.

Παρών είναι και ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού, που απηύθυνε κάλεσμα προς όλους για την αυριανή συγκέντρωση με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Από την Πέμπτη το βράδυ υπό κατάληψη τελεί το κτίριο της ΓΣΕΕ στην Πατησίων, πανεπιστημιακά κτίρια όπως το ΤΕΙ Αθήνας και το ΤΕΙ Αιγάλεω, το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ και δημαρχεία όπως στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο.

Περαιτέρω, το κλείσιμο της Νομικής Σχολής, της Πρυτανείας και του Χημείου για 3 ημέρες αποφάσισαν οι πρυτανικές αρχές υπό το φόβο επεισοδίων και κατάληψης, ενόψει των διαδηλώσεων για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Κατάρριψη από το πρωί στο κτίριο επικοινωνιών στην Πανεπιστημιούπολη με απόφαση το Συλλόγου Φοιτητών Πληροφορικής και Φυσικού. Περίπου 40 άτομα μπήκαν δια της βίας, κατέβασαν το γενικό διακόπτη επικοινωνίας του πανεπιστημίου, περιλαμβανομένων των πανεπιστημιακών νοσοκομείων, που δεν μπορούν να συνταγογραφήσουν.
Πηγή: skai.gr