Επικοινωνία Βενιζέλου με Σταμάτη, Αθανασίου και Λοβέρδο για τον Ρωμανό

Σε ανοιχτή γραμμή με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατόπιν πρωτοβουλίας του για το θέμα του Νίκου Ρωμανού, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζουν εάν χρειαστεί να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με το θέμα των σπουδών του.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η απόφαση που θα λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο που εξετάζει το σχετικό αίτημα του Ν. Ρωμανού που κάνει απεργία πείνας ζητώντας να σπουδάσει.

«Θα εξασφαλίσουμε την παροχή όλων των ευκαιριών για την αποφοίτηση των κρατουμένων» διαβεβαίωσε νωρίτερα ο υπουργός Παιδείας, αναφερόμενος στο θέμα των σπουδών του Νίκου Ρωμανού. «Η δημοκρατία δεν εκδικείται» ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωση του ο κ. Λοβερδος.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το πρωί, οι γονείς του νεαρού κρατούμενου για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης ζήτησαν να αποφυλακιστεί το παιδί τους γιατί κινδυνεύει άμεσα η υγεία του.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ