Κλείσιμο

Συνεδριάζει το Δικαστικό Συμβούλιο Πειραιά για την άδεια Ρωμανού

Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη, το Δικαστικό Συμβούλιο Πειραιά για να αποφασίσει για τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας στον κρατούμενο Νίκο Ρωμανό, που πραγματοποιεί πολυήμερη απεργία πείνας, ενώ οι γονείς του θα πραγματοποιήσουν συνέντευξη Τύπου στις 11:30 το πρωί.

Ο Νίκος Ρωμανός «δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο ασκήσεως μαγκιάς και τσαμπουκά κανενός» προειδοποίησε στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζοντας ότι η πολιτεία πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τον Ρωμανό επειδή ξεψύχησε στα χέρια του ο Αλεξανδρος Γρηγορόπουλος.

«Οι συναρμόδιοι υπουργοί δεν μπορούν να πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα και πρέπει να λυθεί το ζήτημα πριν θρηνήσουμε θύμα» δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, το υπουργείο Δικαιοσύνης, απαντώντας στην κριτική που του ασκήθηκε σχετικά με τη μη χορήγηση άδειας, είπε ότι οι εκπαιδευτικές άδειες για κρατούμενους χορηγούνται «αποκλειστικά» με απόφαση αρμόδιου Συμβουλίου, και όχι με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Μάλιστα, ο υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου πρότεινε για τη διευκόλυνση της συνέχισης της εκπαίδευσης των κρατουμένων «να προβλεφθεί από το υπουργείο Παιδείας η εξ' αποστάσεως παρακολούθηση μαθημάτων, μέσω τηλεδιάσκεψης ή άλλου πρόσφορου τεχνικού μέσου».
Πηγή: skai.gr