Ανοίγουν προπτυχιακά τουριστικά προγράμματα για αλλοδαπούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τη δημιουργία δύο τμημάτων 4ετών προπτυχιακών σπουδών, με δίδακτρα, για αλλοδαπούς εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης εξήγγειλαν σήμερα Πέμπτη, μετά τη συνάντησή τους η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Τα δύο τμήματα θα λειτουργήσουν τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016 στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Ρόδο και στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, το κάθε τμήμα θα έχει 50 με 70 φοιτητές από χώρες εκτός της Ε.Ε.

Αντικείμενο των προγραμμάτων, που θα διδάσκονται στα αγγλικά, θα είναι ο τουρισμός και τη διοίκησή του.

«Η Ελλάδα έχει ένα πολύ δυναμικό τομέα, τον τουρισμό, ο οποίος διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα [...] Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε ξένους φοιτητές να έλθουν στην Ελλάδα, για να γνωρίσουν στη θεωρία αλλά και στην πράξη την οικονομία του τουρισμού», δήλωσε η κ. Κεφαλογιάννη.

Στο ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος και σε άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα στάθηκε ο κ. Λοβέρδος, σημειώνοντας πως οι φιλοσοφικές σχολές του ΑΠΘ και του Δημοκρίτειου στη Θράκη ετοιμάζουν εφάμιλλα προγράμματα με σπουδές στα ελληνικά γράμματα, ενώ το πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Χίο είναι «έτοιμη να οργανώσει στην ίδια λογική τμήματα στις ναυτιλιακές σπουδές».
Πηγή: skai.gr - Γιώτα Γκοβόστη