Προθεσμία για την Παρασκευή πήρε ο «πιστολέρο» του Μικρολίμανου

Προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής πήρε ο 31χρονος Αλβανός Αρμπέρ Μπάκο, ο οποίος τα ξημερώματα του Σαββάτου «γάζωσε» κέντρο διασκέδασης στο Μικρολίμανο, τραυματίζοντας τουλάχιστον 11 άτομα.

Νωρίτερα, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πειραιά, όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοχρησία.

Ο αλβανός κακοποιός, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε άλλες τρεις ένοπλες επιθέσεις, αναμένεται να οδηγηθεί στις 17:00 στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, μαζί με έναν 23χρονο ομοεθνή του που τον φιλοξενούσε στο υπόγειο διαμέρισμα στο Γουδή, όπου εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης.

Εναντίον του 23χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία.

Σημειώνεται ότι σε μία από τις τρεις προαναφερθείσες επιθέσεις, στο Μεταξουργείο, είχε χάσει τη ζωή του ένας 43χρονος και τραυματιστεί μία γυναίκα.

Νεαροί θαμώνες του καταστήματος στο Μικρολίμανο βρέθηκαν το πρωί έξω από τα δικαστήρια και προσπάθησαν να περιγράψουν στους δημοσιογράφους τι συνέβη εκείνο το βράδυ. Όπως ανέφεραν, ο δράστης ήταν μαζί με δύο άνδρες, οι οποίοι ήταν αρκετά εριστικοί με τους πελάτες, ενώ ο ίδιος όχι. Σημείωσαν δε ότι ο Αλβανός «πιστολέρο» δεν φαινόταν μεθυσμένος, καθώς είχε σταθερή ομιλία.

Κάποια στιγμή ο δράστης βγήκε από το κατάστημα και άρχισε να μιλάει στο κινητό τηλέφωνό του, χωρίς να υπάρξει κανένα επεισόδιο. Στη συνέχεια, τον είδαν να επιστρέφει και ο πρώτος που αντιλήφθηκε ότι κρατούσε το όπλο ήταν ο 39χρονος, σήμερα σοβαρά τραυματίας, ο οποίος μπήκε μπροστά στην είσοδο και του φώναξε: «Μεγάλε τι κάνεις;». Εκείνη τη στιγμή ο Αλβανός σήκωσε το όπλο του και τον πυροβόλησε εξ επαφής.

Ψύχραιμος, ο δράστης πυροβόλησε εκ νέου και εναντίον του ντι τζέι, από τον οποίο ζήτησε να κλείσει τη μουσική, ενώ φώναζε: «Θα σας σκοτώσω όλους για να με θυμάστε».

Όπως υποστήριξαν οι θαμώνες, ήταν πολύ ψύχραιμος και αποφασισμένος, πυροβολούσε με σταθερό χέρι, άλλαξε γεμιστήρα και εάν δεν έμπαινε μπροστά του ο 39χρονος, δεν έβαζαν ως εμπόδιο ένα ξύλινο πάσο και δεν του πετούσε ο ντι τζέι ένα γυάλινο τασάκι, σήμερα θα θρηνούσαμε θύματα.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ