Θεσσαλονίκη: Συγγνώμη για τη «φασιστοποίηση» από τον Τζιφόπουλο

Συγγνώμη για τις «ατυχείς εκφράσεις "φασιστοποίηση... να ρίχνουμε και καμιά σφαλιάρα"» που, όπως τονίζει, χρησιμοποίησε μεταφορικά, σε τηλεοπτική εκπομπή, ζητά με δήλωσή του ο Γιάννης Τζιφόπουλος, ο οποίος την Τρίτη υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους αρχής από τη θέση του αναπληρωτή πρύτανη του ΑΠΘ.

«Λυπούμαι πολύ για τις ατυχείς εκφράσεις "φασιστοποίηση... να ρίχνουμε και καμιά σφαλιάρα" που χρησιμοποίησα μεταφορικά. Η έκφραση αυτή, που απομονώθηκε από τα συμφραζόμενα, αφορούσε τη χωρίς εξαιρέσεις τήρηση των νόμων» τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Τζιφόπουλος, αναφερόμενος σε όσα είπε σε εκπομπή του D?on TV, τον περασμένο Ιούλιο.

Ο τέως αναπληρωτής
πρύτανης του ΑΠΘ δηλώνει πως δεν ασπάζεται «επ' ουδενί απολυταρχικές τάσεις και απόψεις» και δεν υποστηρίζει «την υιοθέτηση συμπεριφορών καταστολής». Ζητά δε, «συγγνώμη για το ατυχές αυτό περιστατικό».

Ο κ. Τζιφόπουλος ευχαριστεί για την άψογη -όπως τονίζει- συνεργασία, κατά τη διάρκεια της θητείας του, τον Πρύτανη, τους αναπληρωτές Πρύτανη, το Συμβούλιο Διοίκησης, τους καθηγητές/λέκτορες του Πανεπιστημίου, όλους τους υπαλλήλους του Πανεπιστημίου και τους φοιτητές και σημειώνει πως θα συνεχίσει το έργο του με αφοσίωση.

Πηγή: skai.gr