Στη Vodafone το 91,2% της HOL

Στην εταιρεία Vodafone μεταβιβάστηκε ποσοστό 72,7% που κατείχαν στην Hellas Οnline (HOL) οι εταιρείες Intracom Holdings και World Equities Investments, έναντι ποσού το οποίο ανέρχεται σε περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ.

Από αυτά, η Vodafone κατέβαλε 72,7 εκατ. για τη μεταβίβαση των μετοχών ενώ αναλαμβάνει και το δανεισμό που έχει η HOL.

Κατέχοντας ήδη μερίδιο 18,4% στην Hellas Online, με την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας, το συνολικό της ποσοστό Vodafone Ελλάδας πλέον ανέρχεται στο 91,2%. Η συμφωνία έχει ήδη εγκριθεί τόσο από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με τη Vodafone Ελλάδας, οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως μέχρι σήμερα, ξεχωριστά, συνεχίζοντας και διευρύνοντας ακόμη περισσότερο την πολύ επιτυχημένη συνεργασία τους.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας Γλαύκος Περσιάνης δήλωσε σχετικά: «Vodafone Ελλάδας και hellas online αποτελούν πλέον μια μεγάλη και δυναμική ομάδα που θα αποτελέσει τη βάση για να επιταχύνουμε την υλοποίηση της στρατηγικής μας να παρέχουμε στους καταναλωτές ολοκληρωμένες υπηρεσίες επικοινωνίας, κινητής και σταθερής».

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται από το 2009 και σκοπός της εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της HOL από τη Vodafone είναι η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών στους καταναλωτές.

Η Hellas on Line έχει περισσότερους από μισό εκατομμύριο συνδρομητές ενώ η Vodafone εξυπηρετεί περισσότερους από 5 εκατομμύρια συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Vodafone, σε συνεργασία με τη Wind, έχουν καταθέσει μη δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά του ομίλου Forthnet. Μη δεσμευτική προσφορά για την πλατφόρμα συνδρομητικής τηλεόρασης της Forthnet, δηλαδή για τη Nova έχει καταθέσει και ο ΟΤΕ.
Πηγή: skai.gr - Αχιλλέας Τόπας