Hμερίδα Ελληνοκορεατικής Συνεργασίας στις Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών

To KOTRA Athens αποτελεί το Εμπορικό τμήμα της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κορέας και από το 1973 έχει σκοπό την ενίσχυση των συνεργασιών μεταξύ των Κορεατικών και Ελληνικών εταιριών και φορέων και την προώθηση των μεταξύ τους εμπορικών σχέσεων.

Σε συνέχεια της επίσκεψης του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στην Ν. Κορέα στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2013 και σε ανταπόκριση στο αίτημά του για συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, με την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και επενδύσεων, πολλές Κορεατικές εταιρίες «άνοιξαν την πόρτα» των ναυπηγείων σε Ελληνικές εταιρίες κατασκευής ναυτιλιακού εξοπλισμού καθώς και συνεργάστηκαν με Ελληνικές εταιρίες σε δημόσια έργα τεχνολογίας με σκοπό την γρηγορότερη ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας.

Το 1997 η οικονομική κρίση συναλλάγματος στην Ν. Κορέα, οδήγησε την κυβέρνηση σε μέτρα για την στήριξη και εξέλιξη του τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) με σκοπό την γρήγορη έξοδο από την κρίση. Η Ν. Κορέα σήμερα είναι στην 1η θέση στους παγκόσμιους δείκτες ανάπτυξης ΤΠΕ με βάση την κατάταξη ITU μεταξύ των κρατών μελών των Ηνωμένων Εθνών.

Mετά την επιτυχή διεξαγωγή δύο ημερίδων Ελληνοκορεατικής Συνεργασίας στην Ναυτιλία διοργανώνεται η πρώτη ημερίδα Ελληνοκορεατικής Συνεργασίας στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Ο Σκοπός της ημερίδας είναι η επίδειξη των βέλτιστων πρακτικών της Κορέας στα πεδία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Έξυπνα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Προηγμένα Συστήματα Ασφαλείας, e-Learning και άλλες λύσεις ΤΠΕ.

Οι Κορεατικές εταιρίες που θα συμμετάσχουν σε αυτήν την Ελληνοκορεατική Ημερίδα Συνεργασίας θα είναι η SK C&C (www.skcc.com) , LG CNS (www.lgcns.com) και η Samsung Electronics (www.samsunghellas.gr) που είναι οι κορυφαίες εταιρίες του κλάδου ΤΠΕ της Κορέας. Η ελληνική συμμετοχή θα περιλαμβάνει εταιρίες του Ελληνικού κλάδου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών καθώς και Πανεπιστήμια, Υπουργεία και Φορείς του Ελληνικού Δημοσίου.

Corallia, το οποίο αποτελεί ένα χώρο συνεργασίας και αμοιβαίας συνεισφοράς που υποστηρίζει την Ελληνική επιχειρηματικότητα και καινοτομία, με σκοπό την παρουσίαση λύσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ταχύτερη ανάπτυξη του κλάδου ΤΠΕ της Ελλάδας δημιουργώντας το κατάλληλο περιβάλλον εξόδου από την κρίση. Επίσης, θα ενδυνάμωνε τις ιστορικές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδος και της Ν. Κορέας.

Οι Ελληνικές και Κορεατικές εταιρίες θα έχουν το χρόνο να εξετάσουν πιθανές συνεργασίες κατά την διάρκεια B2B συναντήσεων που θα γίνουν μετά το πέρας των παρουσιάσεων σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές στον κλάδο της ΤΠΕ καθώς επίσης θα επισκεφθούν Ελληνικές εταιρίες του κλάδου και Δημόσιους Οργανισμούς.
Πηγή: skai.gr