Κλείσιμο

Και πάλι στο εδώλιο τρεις στρατιωτικοί για το θάνατο φαντάρου το 2008

Σε νέα δίκη παραπέμπει ο Άρειος Πάγος τους τρεις στρατιωτικούς οι οποίοι είχαν προγενέστερα αθωωθεί για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια για την εμπλοκή τους στο θάνατο στρατιώτη θητείας από ηλεκτροπληξία το 2008 στο Στρατόπεδο Μακεδονομάχων στην Κοζάνη.

Το ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε να αναιρέσει την αθωωτική απόφαση που είχε εκδώσει Πενταμελούς Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, κρίνοντας πως η αιτιολογία όχι μόνο δεν είναι ειδική και εμπεριστατωμένη αλλά πως είναι και αντιφατική.

Η υπόθεση στέλνεται εκ νέου την υπόθεση στο ίδιο Πενταμελές Αναθεωρητικό, με το ίδιο αδίκημα.

Ο άτυχος στρατιώτης βρήκε τραγικό στις 18 Αυγούστου του 2008 λόγω προβλήματος στο σύστημα κεντρικής γείωσης ηλεκτρικού ρεύματος. Από άγνωστη αιτία, διέρρευσε ηλεκτρικό ρεύμα στο ηλεκτρολογικό δίκτυο του στρατοπέδου το οποίο διοχετεύτηκε προς τη γη μέσω του σώματος του άτυχου φαντάρου, την ώρα που έκανε μπάνιο, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία.

Οι τρεις υπόδικοι ήταν υπεύθυνοι για το σύστημα υγιεινής και ασφαλείας του Στρατοπέδου Μακεδονομάχων και τους είχαν ανατεθεί καθήκοντα επιθεωρητών και με αυτή την ιδιότητα πραγματοποιούσαν ελέγχους στις κτηριακές εγκαταστάσεις του στρατοπέδου. Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Αρείου Πάγου οι εμπλεκόμενοι στρατιωτικοί δεν είχαν την κατάλληλη εκπαίδευση πάνω σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ