Στα ίχνη του δράστη που «γάζωσε» το μπαρ στην Καστέλα

Στα ίχνη του ένοπλου που «γάζωσε» με τυφέκιο καλάσνικοφ του τα ξημερώματα νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο βρίσκεται η Ασφάλεια Αττικής, με τους αστυνομικούς να έχουν στα χέρια τους φωτογραφίες και βίντεο. Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής τα εννέα άτομα που τραυματίστηκαν τα ξημερώματα, από τους πυροβολισμούς, ενώ άλλοι έξι τραυματίες έχουν ήδη επιστρέψει στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είναι Αλβανός υπήκοος, μέλος σπείρας μαστροπών, και έχει απασχολήσει την Αστυνομία ως εμπλεκόμενος σε άλλα τρία περιστατικά ένοπλων επιθέσεων στο παρελθόν, σε κέντρα διασκέδασης στον Άγιο Παντελεήμονα, τη Μιχαλακοπούλου και το Μεταξουργείο, όπου μάλιστα υπήρξε και ένας νεκρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σπείρα στην οποία ανήκε είχε εξαρθρωθεί στο παρελθόν, όμως ο δράστης, που είναι περίπου 30 ετών, είχε διαφύγει καταφεύγοντας στην πατρίδα του. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως κατά πάσα πιθανότητα επέστρεψε πρόσφατα στην Ελλάδα, προκειμένου να εμπλακεί και πάλι σε εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης διασκέδαζε στο μαγαζί, αποχώρησε, επέστρεψε οπλισμένος, κατά πάσα πιθανότητα με τυφέκιο «καλάσνικοφ», και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως από την είσοδο.

Με αυτό το δεδομένο, δεν αποκλείεται ο ένοπλος να διαμένει σε κοντινή απόσταση από το νυχτερινό κατάστημα καθώς το διάστημα από την στιγμή που αποχώρησε μέχρι να επιστρέψει με το πυροβόλο όπλο ήταν πολύ μικρό.

Μετά τους πυροβολισμούς ακούστηκε μάλιστα να φωνάζει «απόψε θα πεθάνετε όλοι».

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για τον τρόπο διαφυγής του, καθώς υπάρχουν αναφορές ότι χρησιμοποίησε ταξί, ενώ άλλοι μάρτυρες δήλωσαν ότι επιβιβάστηκε σε τζιπ. Ο δράστης έχει καταγραφεί και από κάμερες κοντινών ξενοδοχείων.

Δεκαπέντε άτομα τραυματίστηκαν από τα πυρά του δράστη, χωρίς όμως να υπάρχουν ανησυχίες για την πορεία της υγείας τους.

Συγκεκριμένα, τέσσερα άτομα νοσηλεύονται στο Αττικό Νοσοκομείο, ανάμεσά τους και νεαρή γυναίκα που τραυματίστηκε στο κεφάλι και σύμφωνα με πληροφορίες δεν διατρέχει κίνδυνο. Επίσης, δύο άτομα χειρουργήθηκαν στο θώρακα στο νοσοκομείο « Ερυθρός». Άλλα δύο άτομα, που τραυματίστηκαν από θραύσματα, νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό και στο Θριάσιο. Τέλος με διαμπερές τραύμα νοσηλεύεται στο ΚΑΤ νεαρή γυναίκα.

Οι υπόλοιποι αναχώρησαν από τα νοσοκομεία αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες.
Πηγή: skai.gr, ΑΜΠΕ