Το ενδιαφέρον ξένων ΜΜΕ κεντρίζουν τα νέα ευρήματα στην Αμφίπολη

Το ενδιαφέρον του παγκόσμιου Τύπου κεντρίζουν οι νέες ανακαλύψεις στην αρχαία Αμφίπολη, όπου οι αρχαιολόγοι βρήκαν ανθρώπινο σκελετό κάτω από τον τρίτο θάλαμο του Τύμβου Καστά.

«Ο σκελετός θα μπορούσε να λύσει το αίνιγμα του αρχαίου ελληνικού τάφου», αναφέρει το πρακτορείο Associated Press.

Σε ρεπορτάζ του, με τίτλο «Σκελετός από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, βρέθηκε στην Αμφίπολη», το BBC τονίζει πως η ανακάλυψη ρίχνει πλέον, νερό στο μύλο της αγωνίας, για την ταυτότητα του νεκρού!

Το βρετανικό δίκτυο προσθέτει, πως σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν πολλές πιθανότητες ο νεκρός να είναι μέλος της οικογενείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ή κάποιος από τους πιο υψηλόβαθμους αξιωματούχους του.

Για την «πιο σημαντική ανακάλυψη ως τώρα» στην Αμφίπολη κάνει λόγο τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

Προσθέτει πως ο Τύμβος Καστά «πιστεύεται πως είναι ο μεγαλύτερος αρχαίος τάφος που έχει ανακαλυφθεί στην Ελλάδα, έχοντας προκαλέσει εικασίες για το αν ο Μέγας Αλέξανδρος ή ένα μέλος της οικογένειάς του έχει ταφεί εκεί».

«Εύρεση σκελετού, σε μυστηριώδη ελληνικό τάφο, της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το πρακτορείο, παραθέτει εκτιμήσεις αρχαιολόγων, σύμφωνα με τις οποίες, τα λείψανα μπορεί να ανήκουν στη Ροξάνη, την πρώτη σύζυγο του Αλεξάνδρου, ή στη μητέρα του Ολυμπιάδα, ή σε κάποιον στρατηγό του.
Πηγή: skai.gr