Κλείσιμο

Οι πρώτες εντυπώσεις των ξένων ανταποκριτών από την τελετή έναρξης

Εντυπωσιασμένοι από όσα παρακολούθησαν δια ζώσης, δηλώνουν οι δημοσιογράφοι του ξένου Τύπου, που βρέθηκαν στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας. Η τελετή έναρξης των 28ων Ολυμπιακών Αγώνων, λιτή και απέριττη αλλά συνάμα άκρως εντυπωσιακή, καταγράφεται στην Ιστορία του Ολυμπιακού Κινήματος ως ένα γεγονός που κατάφερε μέσα από την απλότητα του να «εκμαιεύσει» τα συναισθήματα όλων όσοι την παρακολούθησαν. Ειδικότερα, όμως, οι περίπου 70.000 τυχεροί άνθρωποι απ‹ όλον τον πλανήτη, θα έχουν να διηγούνται στα παιδιά και τα εγγόνια τους τα ανεπανάληπτα συναισθήματα που έζησαν.
Ένας απ‹ αυτούς είναι και ο Ολλανδός συντάκτης της «Algemeine Dagblad» που βρέθηκε σε τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων για 5η φορά στην ζωή του. «Είναι η πρώτη φορά που ανατρίχιασα και νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα. Είμαι κατενθουσιασμένος. Τόσο από τους Έλληνες φιλάθλους, όσο και από τους διοργανωτές που κατάφεραν να ετοιμάσουν ένα θαύμα. Βρίσκομαι στη χώρα σας αρκετό καιρό και διαπίστωσα από κοντά την πρόοδο των εργασιών, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία στην αποψινή βραδιά».
Λίγο πιό `κεί κάθησε ο Γερμανός, Νιλς Γουέμπερ που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ για λογαριασμό της «Morgenpost Nurnberg» : «Πρόκειται για μία καταπληκτική εμπειρία. Είναι η πρώτη φορά που καλύπτω Ολυμπιακούς Αγώνες και έχω μείνει έκπληκτος. Καταφέρατε να συνδυάσετε την Ιστορία, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. Συγχρόνως η μουσική είναι εντυπωσιακή και ταιριάζει απόλυτα με το όλο σκηνικό. Τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα».
Πιο φειδωλός στις εκφράσεις του, ήταν ο Λευκορώσος, Νικαλάι Τσίνκεβιτς που εργάζεται στην «Pressbal» : «Για να πω την αλήθεια, περίμενα περισσότερα. Όμως σίγουρα πρόκειται για μία τελετή που χαρακτηρίζεται από την αυθεντικότητά της. Είναι η δεύτερη φορά, μετά το Σίδνεϊ, που βρίσκομαι σε τελετή έναρξης και νομίζω ότι η σημερινή ήταν καλύτερη απ‹ αυτήν της Αυστραλίας».
Έκπληκτος απ‹ όσα είδε δηλώνει και ο Γάλλος, Πιέρ Tιμπόλντ της «La Ρepublican Lorrain» : «Ηταν μία πολύ όμορφη τελετή. Θα μου μείνει αξέχαστη. Το ΟΑΚΑ είναι εντυπωσιακό», ενώ ο Φρέντρικ Σγιόσουλτ από την «Dagenw Industri» της Σουηδίας, επεσήμανε: «Έχω βρεθεί άλλη μία φορά σε τελετή έναρξης, στο Σολτ Λέικ Σίτι. Η αποψινή ήταν πιο εντυπωσιακή. Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν η αναφορά στην Ιστορία. Το ΟΑΚΑ είναι καταπληκτικό στάδιο».
Τέλος, η Τζένι Ράδερφορντ από τη Νέα Ζηλανδία, που εργάζεται στο «Press Association», τόνισε: «Ηταν μία υπέροχη βραδυά. Δεν βρίσκω λόγια να εκφράσω τα συναισθήματά μου. Το εντυπωσιακό ήταν ότι όλοι όσοι βρεθήκαμε απόψε εδώ, γίναμε ένα. Αξιοσημείωτη είναι και η αρχιτεκτονική του σταδίου».
Πηγή: skai.gr