Υπό έλεγχο η φωτιά στο κτήριο όπου στεγάζεται το κρατικό γαλλικό ραδιόφωνο (audio)

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στο κτήριο όπου στεγάζεται το κρατικό ραδιόφωνο της Γαλλίας στο Παρίσι, χωρίς να υπάρξει ούτε ένας τραυματισμός, όπως δηλώνουν αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής.

Οι εργαζόμενοι είχαν εγκαταλείψει άμεσα το τεράστιο κτήριο, όπου γίνονταν εργασίες, με συνέπεια να ανασταλεί η μετάδοση των ζωντανών προγραμμάτων.

Φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο Twitter δείχνουν πυκνό, μαύρο καπνό να βγαίνει από τους πάνω ορόφους του κτιρίου που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Σηκουάνα, στο δυτικό τμήμα του Παρισιού. Η πυρκαγιά φαίνεται να έχει επικεντρωθεί στον 7ο και τον 8ο όροφο, που είχαν κατασκευαστεί το 1950.


«Το προσωπικό (…) αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το κτίριο εξαιτίας μιας πυρκαγιάς», ανέφερε σε ανακοίνωσή του στο Twitter ο ραδιοφωνικός σταθμός France Info, ένας από τα πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς που στεγάζονται στο κτίσμα με την επονομασία Maison de la Radio.

Το France Info επεσήμανε εξάλλου ότι στο κτήριο, όπου εργάζονται χιλιάδες δημοσιογράφοι και άλλοι υπάλληλοι, γίνονταν πρόσφατα εργασίες. Σύμφωνα με τον Μπενζαμίν Ιλί, ένα δημοσιογράφο του France Info, η πυρκαγιά ξεκίνησε από το σημείο του κτηρίου όπου διεξάγονταν εργασίες.


H στιγμή που το Radio France σταματά να εκπέμπει: 


Incendie a Radio France : Quand France Info... από puremedias
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ