Αποκλιμακώνεται η ένταση στα Προπύλαια αφού άνοιξε η πόρτα της πρυτανείας

Αποκλιμακώνεται η ένταση στο Προπύλαια, καθώς τελικά επετράπη στον πρύτανη Θεόδωρο Φορτσάκη να εγκαταλείψει την αίθουσα της πρυτανείας.

Νωρίτερα, περίπου 40 σπουδαστές εισήλθαν στην αίθουσα ενώ συνεδρίαζε για πρώτη φορά η Σύγκλητος, υποχρεώνοντας τον κ. Φορτσάκη να διακόψει τη συνεδρίαση.

Ακολούθησαν έντονα φραστικά επεισόδια, με τον πρύτανη να προειδοποιεί τους φοιτητές πως κινδυνεύουν με μηνύσεις και διαγραφές. Ζήτησε επίσης να κληθεί η Αστυνομία, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε αίτημα για παρέμβαση των Αρχών.

Σύμφωνα με καταγγελίες του πρύτανη και του αντιπρύτανη, οι φοιτητές εμπόδισαν τους πανεπιστημιακούς να βγουν από την αίθουσα, απαιτώντας να συμμετέχουν μαζικά στη συζήτηση και να θέσουν όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν, κυρίως το ζήτημα φύλαξης του ιδρύματος.

Σύμφωνα με εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΪ, οι φοιτητές δεν επέτρεπαν στους πανεπιστημιακούς να βγουν από την αίθουσα, με τον πρύτανη να καταγγέλλει «παράνομη κατακράτηση».

Πριν τη συνεδρίαση της Συγκλήτου, ο κ. Φορτσάκης είχε καλέσει τους φοιτητικούς συλλόγους να ορίσουν δύο εκπροσώπους από κάθε σχολή, κάτι που δεν έπραξαν, καθώς το αίτημά τους ήταν να παραστούν μαζικά και να συζητήσουν όλα τα φοιτητικά θέματα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ