Κλείσιμο

Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα τα Προπύλαια – σπουδαστές απέκλεισαν στο κτήριο τη Σύγκλητο

Μεγάλη ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στα προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς περίπου 40 φοιτητές εισέβαλαν στο χώρο όπου συνεδρίαζε η Σύγκλητος του ιδρύματος, υποχρεώνοντας τον πρύτανη Θεόδωρο Φορτσάκη να διακόψει τη συνεδρίαση.

Ο πρύτανης έχει προειδοποιήσει τους φοιτητές πως κινδυνεύουν με μηνύσεις και διαγραφές, ενώ έχει ζητήσει να κληθεί η Αστυνομία. Σημειώθηκαν εντονότατα φραστικά επεισόδια.

Σύμφωνα με εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΪ, οι φοιτητές δεν επιτρέπουν στους πανεπιστημιακούς να βγουν από την αίθουσα, με τον κ. Φορτσάκη να καταγγέλλει «παράνομη κατακράτηση». «Μας έχουν αποκλείσει στο κτήριο και δεν μπορούμε να αποχωρήσουμε», δήλωσε ο κ. Φορτσάκης.

Η κάμερα του ΣΚΑΪ κατέγραψε σκηνές όπου ο πρύτανης αποπειράθηκε να φύγει από την αίθουσα αλλά οι συγκεντρωμένοι φοιτητές δεν του το επέτρεψαν. 

Οι φοιτητές απαιτούν να συζητηθούν παρουσία όλων τους τα ζητήματα που τους απασχολούν, με κύριο θέμα το σχέδιο φύλαξης τους ιδρύματος.

«Είμαστε όμηροι των φοιτητών» δήλωσε στον ΣΚΑΪ μέσα από την αίθουσα ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αντώνης Καλοκαιρινός.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για συγκεκριμένη φοιτητική παράταξη και δεν είναι φοιτητές από όλες τις φοιτητικές παρατάξεις.

Πριν τη συνεδρίαση της Συγκλήτου, ο κ. Φορτσάκης είχε καλέσει τους φοιτητικούς συλλόγους να ορίσουν εκπροσώπους τους, ως δύο για κάθε σχολή, κάτι που δεν έπραξαν, καθώς το αίτημά τους ήταν να παραστούν μαζικά και να συζητήσουν όλα τα φοιτητικά θέματα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ