Κλείσιμο

Έρευνα για τις πλημμύρες στον Πειραιά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών

Τη διενέργεια ένορκης προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν οι αιτίες και αν υπάρχουν ευθύνες για τις πλημμύρες που προκλήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά στο πέρασμά τους να παρασύρουν αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων, προκαλώντας ζημιές σε δεκάδες νοικοκυριά, διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά.

Να σημειωθεί ότι για το θέμα των πληγέντων ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών που υπέστησαν οι κατοικίες και τα αυτοκίνητα, ενώ οι δήμοι της δυτικής Αττικής με ανακοινώσεις τους έχουν δώσει και τις σχετικές οδηγίες στους πολίτες.

Στο μεταξύ, αιτήσεις για την αποζημίωση 370 νοικοκυριών έχουν υποβάλει έως τώρα οι δήμοι των πληγέντων περιοχών στη Γ.Γ. Πρόνοιας.

Αιτήσεις έχουν ήδη υποβληθεί στη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας αιτήματα των δήμων Ιλίου, Φυλής, Περιστερίου, Πειραιώς και Αχαρνών.

Με βάση τα πρώτα αιτήματα που έχουν υποβληθεί, προωθήθηκε άμεσα από τον υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου, απόφαση σκοπιμότητας του έκτακτου βοηθήματος των 587 ευρώ, ώστε να εκταμιευτούν χωρίς καθυστέρηση και να αποδοθούν στους δήμους οι πρώτες ενισχύσεις.

Ο Τομέας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας συνδράμει στην ενίσχυση των πληγέντων με δύο προγράμματα, στην παροχή εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 587 ευρώ και στην αποκατάσταση ζημιών κατοικίας και οικοσκευής με ύψος που κυμαίνεται από 1.174 ευρώ έως 5.870 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο υπουργείο Εργασίας, ο κ. Κεγκέρογλου έδωσε τις απαραίτητες κατευθύνσεις και οδηγίες για την ταχύτερη προώθηση των προγραμμάτων.

Εν συνεχεία, τη Δευτέρα η Γενική Γραμματεία Πρόνοιας απέστειλε προς τους δήμους των περιοχών αυτών διευκρινιστική εγκύκλιο ώστε να αιτηθούν τα αναγκαία ποσά.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ