«Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας» τελειώνει η καταγραφή ζημιών από την κακοκαιρία

Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας θα έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών από την κακοκαιρία που έπληξε την Αττική χθες Παρασκευή, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκας.

Σημείωσε ότι ζημιές έχουν υποστεί 10 Δήμοι, μεταξύ των οποίων το Περιστέρι, το Ίλιον και η Νίκαια, ενώ εκτίμησε ότι έως τώρα το έργο της καταγραφής πηγαίνει καλά.

Ο κ. Τσόκας τόνισε πως είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι σήμερα δεν έχουμε νέα καιρικά φαινόμενα, άρα οι αρμόδιες υπηρεσίες ασχολούνται αποκλειστικά με την άντληση των υδάτων και την αποκατάσταση των ζημιών.

Σημείωσε ότι γίνονται μεγάλες επιχειρήσεις στο σούπερ-μαρκετ στο Ίλιον, που πλημμύρισε το υπόγειο πάρκινγκ, αλλά και στο κλειστό γήπεδο του Περιστερίου του οποίου επίσης πλημμύρισε το υπόγειο πάρκινγκ.

Ο κ. Τσόκας σημείωσε πως ευτυχώς όλα πήγαν καλά, χωρίς να υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

Από τη χθεσινή θεομηνία, πέρα από τις ζημιές σε δεκάδες υπόγεια και ισόγεια, παρασύρθηκαν περισσότερα από 250 οχήματα. Η πυροσβεστική δέχθηκε περίπου 850 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Πληγές μετρούν Δήμοι

Μιλώντας στο σταθμό μας, ο δήμαρχος ίλιον, Νίκος Ζενέτος, δήλωσε ότι ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα η τραυματισμοί. Ανέφερε ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από τις πρακτικές του παρελθόντος, τη δεκαετία του 1950, όταν με την ανοχη των εκάστοτε κεντρικών διοικήσεων επιτρεπόταν να χτίζονται τα ρέματα.

Σημείωσε ότι μόλις ολοκληρωθεί το αντιπλημμυρικό έργο που άρχισε πριν 8 μήνες δεν θα υπάρξουν ξανά τόσο μεγάλα προβλήματα.

Για «θάλασσα» και όχι βροχή έκανε λόγο στον σταθμό μας ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης. Ανέφερε ότι μέχρι το πρωί του Σαββάτου είχαν αντικατασταθεί 365 φρεάτια, καθώς ο όγκος του νερού τα πέταξε από τους αγωγούς.

Ζημιές έχουν υποστεί ισόγεια διαμερίσματα, αυτοκίνητα στην Ανθούπολη, κοντά στη Λεωφόρο Θηβών.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ