Ντινόπουλος: Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια οι αποζημιώσεις για τις πλημμύρες

Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια θα διατεθούν οι κρατικές αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις και πλημμύρες που χτύπησαν την Αττική την Παρασκευή, όπως άφησε να εννοηθεί, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος.

«Οι περιοχές που υπέστησαν ζημιές είναι φτωχογειτονιές, τι εισοδηματικά κριτήρια;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντινόπουλος.

Ο υπουργός Εσωτερικών δεν αποκάλυψε το ακριβές μέγεθος των αποζημιώσεων που θα διαθέσει το κράτος, τονίζοντας πως το ύψος του κονδυλίου που θα δεσμεύσει το υπουργείο Οικονομικών θα αποσαφηνιστεί όταν οι υπηρεσίες θα αποκτήσουν πληρέστερη εικόνα για το μέγεθος των ζημιών.

Όπως δήλωσε στο σταθμό μας ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Σεραφείμ Τσόκας, η καταγραφή των ζημιών αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το βράδυ της Δευτέρας.

Σχετικά με τη διαδικασία λήψης της αποζημίωσης, ο κ. Ντινόπουλος δήλωσε πως τριμελείς επιτροπές θα κάνουν πραγματογνωμοσύνες προκειμένου να αξιολογηθεί το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς που έχει υποστεί το κάθε πληγέν νοικοκυριό.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ