Λεκανοπέδιο: Η "μπόρα" έφερε προβλήματα... Πάνω από 170 κλήσεις στην πυροσβεστική (upd)

Πολύ αυξημένη η κίνηση στους κεντρικούς δρόμους του λεκανοπεδίου Αττικής, λόγω της βροχόπτωσης. Μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο ανοδικό ρεύμα του Κηφισού, μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια, στην είσοδο της Εθνικής Αθηνών Κορίνθου απο τον Ασπρόπυργο, και σε άλλους οδικούς άξονες της πόλης.

Πλημμύρησε η υπόγεια Διάβαση της Λεωφόρου Αθηνών, στο ύψος της Θηβών στο ρεύμα προς Αθήνα και η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται στον παράδρομο της Λεωφόρου.

Περίπου 30 οδηγοί εγκλωβίστηκαν προσωρινά στα οχήματά τους στο Περιστέρι, στη συμβολή των οδών Βάρναλη και Κωνσταντινουπόλεως, λόγω του πλημμυρισμένου οδοστρώματος.

Αναφορές για πλημμυρισμένους δρόμους και σε πολλές περιοχές του Πειραιά.

Περισσότερες από 170 κλήσεις έχει δεχτεί η πυροσβεστική για άντληση υδάτων σχεδόν σε όλη σχεδόν την Αττική, κυρίως στα Δυτικά Προάστια αλλά και τον Πειραιά.

Μικροπροβλήματα και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω ισχυρών ανέμων. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτερύγων και των καταμαράν από τον Πειραιά για τον Αργοσαρωνικό. Τα δρομολόγια για τα νησιά του Αργοσαρωνικού γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Από τον Πειραιά δεν εκτελέστηκε το προγραμματισμένο για τις 4 δρομολόγιο του ταχύπλοου επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου speedrunner για Σέριφο-Σίφνο-Μήλο. Κλειστές παραμένουν οι πορθμειακές γραμμές Αγ.Μαρίνα -Νέα Στύρα και Σαλαμίνα-Πειραιάς.

Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια των πλοίων από τη Σαλαμίνα για το Πέραμα. Δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στη γραμμή Καβάλα-Θάσο.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ