Στα λευκά «ντύνεται» η Ήπειρος

Χιονίζει από τα μεσάνυχτα στις κορυφογραμμές της Πίνδου και τα ορεινά χωριά της Ηπείρου, που βρίσκονται σε υψόμετρο 1250 μέτρα, ντύθηκαν στα λευκά.

Στα Μαστοροχώρια της Κόνιτσας, το Δίστρατο τα χιονοδρομικά του Ανήλιου και της Βασιλίτσας και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο του Ανατολικού Ζαγορίου το χιόνι φτάνει 5-10 εκατοστά, ενώ την νύχτα χιονόπτωση σημειώθηκε και μέσα στο Μέτσοβο.

Εκχιονιστικά μηχανήματα έχει στείλει στις πληγείσες περιοχές η περιφέρεια Ηπείρου.

Η πτώση της θερμοκρασίας είναι αισθητή σε όλη την Ήπειρο. Στην πόλη των Ιωαννίνων ο υδράργυρος δείχνει 7 βαθμούς, ενώ στις περιοχές που χιονίζει η θερμοκρασία είναι υπό του μηδενός. Στο Μέτσοβο και την Κόνιτσα το θερμόμετρο δείχνει 2-3 βαθμούς.

Οι χιονοπτώσεις ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης, σε περιοχές με υψόμετρο 1450 μέτρα. Σημειώνεται ότι πέρυσι τα πρώτα χιόνια στην Ήπειρο έπεσαν ένα μήνα αργότερα, δηλαδή στις 25 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως σε ισχύ βρίσκεται προειδοποίηση για έκτακτα καιρικά φαινόμενα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, η ΕΜΥ προειδοποιεί για βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, που θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και νότια και στην συνέχεια και σε άλλες περιοχές της χώρας. Ύφεση των φαινομένων προβλέπεται από τις βράδυνες ώρες στη Δυτική Ελλάδα.

Αύριο Σάββατο, η κακοκαιρία θα επηρεάσει τις ανατολικές και βόρειες περιοχές της χώρας, με βαθμιαία εξασθένιση από το μεσημέρι.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού στο skaikairos.gr
Πηγή: ΑΜΠΕ, Newsdesk ΣΚΑΪ