Δήλωση αντιδημάρχου Οικονομικών Θεσ/νίκης μετά από εισαγγελική έρευνα για δάνειο 13,2 εκατ. ευρώ

«Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται» απαντά ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Χασδάι Καπόν με αφορμή εισαγγελική έρευνα για δάνειο, ύψους 13,2 εκατ. ευρώ, που φέρεται να έλαβε από την Proton Bank τρεις μήνες πριν η τράπεζα τεθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.

Ο κ. Καπόν δηλώνει ότι τα περιουσιακά του στοιχεία είναι στη διάθεση των αρχών.

«Το σύνολο των περιουσιακών μου στοιχείων και λογαριασμών, καθώς και όλης της οικογένειάς μου, είναι στη διάθεση των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών, τις οποίες και θα διευκολύνω με κάθε τρόπο. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το δάνειο, του κ. Καπόν διέταξε ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος. Προηγήθηκε ανώνυμη καταγγελία στο εισαγγελέα, σχετικά με το επίμαχο δάνειο. 

Ο αντιδήμαρχος έλαβε το δάνειο από την Proton Bank τον Ιούλιο του 2011, τρεις μήνες πριν τεθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης η τράπεζα, με απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών θεμάτων της Τραπέζης της Ελλάδος. 
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, Ελένη Ιατρού