Διαμαντοπούλου: Να τοποθετηθούν υπεύθυνα οι αρμόδιοι για τις συνθήκες εισόδου στα ΑΕΙ

Κάλεσμα σε όλους τους αρμοδίους, «από τον υπουργό Παιδείας μέχρι τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, (να τοποθετηθούν) με τρόπο καθαρό», αναφορικά με τις συνθήκες εισόδου στα ελληνικά πανεπιστήμια απηύθυνε την Τρίτη η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, μετά τα γεγονότα της Δευτέρας στο ΕΚΠΑ.

Όπως επισημαίνει η κ. Διαμαντοπούλου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, «μόνο στα απολυταρχικά καθεστώτα το πώς θα λειτουργήσει το πανεπιστήμιο και το πώς θα ανοίγουν και θα κλείνουν οι πόρτες του ή τι είδους φύλαξη θα έχει, το αποφασίζει η κυβέρνηση ή τα κόμματα».

Επίσης, υπογραμμίζει ότι η πολιτεία είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή του νόμου ο οποίος δίνει την ευθύνη λειτουργίας του πανεπιστημίου στις πρυτανικές Αρχές και στη Σύγκλητο. Ειδικά για την περίπτωση του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάνει λόγο για φθορές αξίας έως και 25.000 ευρώ μέσα σε μία ημέρα «από κάθε είδους καταστροφές και κλοπές».

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει σοβαρό πανεπιστημιακό ίδρυμα από την Κίνα μέχρι την Αμερική και από τη Σουηδία μέχρι την Κύπρο που όσοι εισέρχονται στον πανεπιστημιακό χώρο δεν είναι υποχρεωμένοι να δείξουν το πανεπιστημιακό πάσο, ή να αφήσουν την ταυτότητά τους... και δεν εννοώ την κομματική» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr