Περί τους 2,2 εκατ. τουρίστες θα φέρει στην Ελλάδα το TUI Travel

Περί τους 2,2 εκατ. τουρίστες εκτίμησε ότι θα φέρει το 2015 στην Ελλάδα ο όμιλος TUI, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Πίτερ Λονγκ.

Μιλώντας στο συνέδριο του ΣΕΤΕ, απεύθυνε πρόσκληση στους εγχώριους επιχειρηματίες να συνεργαστούν με την TUI ώστε να επενδύσουν στη δημιουργία νέων ξενοδοχείων.

Αναφερόμενος στην συνάντηση που είχε νωρίτερα με πρωθυπουργό, τόνισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς τον διαβεβαίωσε για τη σταθερότητα του επενδυτικού περιβάλλοντος στη χώρα μας.

Ανέφερε ωστόσο ως πρωταρχικής σημασίας για την ανάπτυξη του τουρισμού την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος TUI αναμένεται μέσα στο 2015 να μειώσει κατά 20% τους τουρίστες που κατευθύνει προς την Τουρκία.

Νωρίτερα, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Λογκ δήλωσε πως το τουριστικό ρεύμα στη χώρα μας από το TUI Travel αυξήθηκε το 2014 κατά 10%.

Τόνισε πως βλέπει ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας με τη χώρα μας και εξέφρασε την ελπίδα του πως και το 2015 θα επιτευχθεί παρόμοια αύξηση τουριστών, «στο επίπεδο της τάξης του 10%».

Στην επέκταση της τουριστικής περιόδου επικεντρώνονται οι προσπάθειες του υπουργείου Τουρισμού, προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα να μπουν «‘στο παιχνίδι’ του τουρισμού» και άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως δήλωσε από την πλευρά της η κ. Κεφαλογιάννη.

«Συζητάμε η συνεργασία μας να εμπλουτιστεί και με άλλα προϊόντα και υπηρεσίες οι οποίες θα δώσουν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για απασχόληση και εισόδημα στους Έλληνες», συμπλήρωσε.
Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης, Newsdesk ΣΚΑΪ