Παράνομες συμβάσεις: Στην Εισαγγελία Εφετών ένας από τους "αντάρτες" δημάρχους

Το κατώφλι της Εισαγγελίας Εφετών θα περάσει την ερχόμενη Τετάρτη, στις 10.30 το πρωί, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, για την υπόθεση της άρνησης παράδοσης στοιχείων για τον επανέλεγχο των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και για την αξιολόγηση.

Ο δήμαρχος καλείται να «εξετασθεί ανωμοτί και να παράσχει εξηγήσεις» κατηγορούμενος και για απείθεια και παράβαση καθήκοντος.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου ήταν αυτός που πρωτοστάτησε στη συγκροτημένη εναντίωση των 20 δημάρχων της χώρας στην αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων -αφού όπως σημειώνεται από στελέχη της δημαρχιακής αρχής- έχουν σαν τελικό στόχο τη συμπλήρωση των 6.5000 απολύσεων που έχει θέσει ως στόχο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Της κλητεύσεως είχε προηγηθεί ακύρωση από τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Χαλανδρίου για άρνηση της αξιολόγησης και του επανελέγχου.

Μητσοτάκης: «Οι δήμαρχοι θα λογοδοτήσουν»


Aναφερόμενος στο Mega στους ελέγχους για τις παράτυπες μετατροπές συμβάσεων, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης διεμήνυσε ότι οι δήμαρχοι που δημόσια λένε ότι δεν θα εφαρμόσουμε ψηφισμένο νόμο του κράτους χωρίς την αίσθηση του τι κάνουν θα λογοδοτήσουν και ότι «θα βρούμε αυτούς που έκαναν κατάχρηση του ΠΔ και μπήκαν στο δημόσιο από την πίσω πόρτα».

«Ο έλεγχος θα προχωρήσει κανονικά. Η εφαρμογή της αξιολόγησης προχωρά κανονικά, και το ίδιο ισχύει για τον έλεγχο των μετατροπών των συμβάσεων, έχω ευθύνη για όσους δεν μονιμοποιήθηκαν, τους περισσότερους, που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν γίνεται να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά, δεν πρέπει να συμφωνήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι έλεγχοι πρέπει να εφαρμόζονται; Από τους δημάρχους υπάρχει αντίσταση γιατί κάτι φοβούνται, γιατί ξέρουν την αλήθεια, και ξέρουν ότι ξέρουμε και εμείς την αλήθεια, αλλά θέλουμε τους φυσικούς φακέλους» πρόσθεσε ο υπουργός.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ