Κλείσιμο

Ανένδοτοι οι Ρομά στην κατεδάφιση των παραπηγμάτων - φωτιές στη Μεσογείων

Τη στάση τους, όσον αφορά την κατεδάφιση των παραπηγμάτων των αθιγγάνων στο Χαλάνδρι αποφασίζουν αυτή την ώρα αστυνομία, εισαγγελέας, δήμος και αποκεντρωμένη διοίκηση με το πιθανότερο είναι να γίνει επιχείρηση κατεδάφισης, καθώς σήμερα Τρίτη είναι η καταληκτική ημερομηνία.  

Ανένδοτοι ήταν νωρίτερα οι Ρομά στην κατεδάφιση, έστω και μέρους, των παραπηγμάτων, καθώς ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας πρότεινε την κατεδάφιση μέρους των παραπηγμάτων του καταυλισμού στο Χαλάνδρι (στο ύψος του Νομισματοκοπείου), πρόταση που απέρριψαν.

Ο κ. Αγγελάκας πρότεινε στους Ρομά να κατεδαφιστούν τα 12 από τα 66 παραπήγματα, τα οποία είναι ακατοίκητα σήμερα, προσθέτοντας ότι έτσι θα ανασταλεί για ένα εξάμηνο η απόφαση για μετεγκατάστασή τους στο όρος Πατέρας στα Μέγαρα.

Κατόπιν της άρνησης των αθιγγάνων, αναμένεται να υλοποιηθεί η κατεδάφιση που είναι προγραμματισμένη για αυτή την ώρα. 

Μετ’ εμποδίων διεξάγεται η κίνηση στη Μεσογείων, με τους Ρομά να έχουν ανάψει φωτιές, και να έχουν πετάξει κάδους στο δρόμο. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος αντιτάχθηκε στο γκρέμισμα του καταυλισμού, αναφέροντας ότι «η λύση δεν μπορεί να δοθεί με αυτόν τον αυταρχικό τρόπο και με αυτά τα μέσα».

«Είναι αδιανόητο αυτό που σκέφτεται η αποκεντρωμένη διοίκηση. Να κάνουν στρατιωτική επιχείρηση... Επιχειρούν να μετατρέψουν το Χαλάνδρι σε εμπόλεμη ζώνη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρούσσος.

Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε το υποκατάστημά της στη Μεσογείων, απέναντι από το σταθμό του Μετρό στο Νομισματοκοπείο, υπό το φόβο επεισοδίων. 

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, Δημήτρης Λάππας