Κλείσιμο

Άρειος Πάγος: Προκαταρκτική εξέταση για τους πέντε «αντάρτες» δημάρχους

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη προς διερεύνηση των καταγγελιών του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την άρνηση συγκεκριμένων δημάρχων να προχωρήσουν στις διαδικασίες αξιολόγησης του προσωπικού των ΟΤΑ.  Έρευνα λόγω της σοβαρότητας του θέματος ανατίθεται σε αντεισαγγελέα εφετών. 

Ολόκληρο το κείμενο της Εισαγγελικής Παραγγελίας 

"Προς

Τους: 1) Διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών
2) κ. Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά
3) κ. Εισαγγελέα Εφετών Πατρών
4) κα Εισαγγελέα Εφετών Λαρίσης

" Διαβιβάζουμε το αριθμ. πρωτ. 3752/24-9-2014 έγγραφο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τα συνημμένα σ΄αυτό έγγραφα (πράξεις του ως άνω Υπουργού συγκρότησης κλιμακίων για τον επανέλεγχο της μετατροπής συμβάσεων και εντολές διενέργειας των ελέγχων, ενημερωτικές εκθέσεις των διενεργούντων τον επανέλεγχο Επιθεωρητών-Ελεγκτών ΔΔ και Βοηθών Επιθεωρητών Ελεγκτών ΔΔ, φωτοτυπικά αντίγραφα του Ν. 4250/26-3-2014 και της αριθμ. ΔΙΠΙΔΔ/ΑΣΕΠ/1/12705/5-6-2014 Κ.Υ.Α. Υπουργών Οικονομικών – Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ.λ.π.) και παρακαλούμε εν όψει του περιεχομένου αυτών, να παραγγείλετε, κατά περίπτωση, σύμφωνα με την κατά τόπον αρμοδιότητά σας, σε Αντεισαγγελέα Εφετών της υπηρεσίας που διευθύνετε, να ενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τυχόν τελέσεως αξιοποίνων πράξεων και ιδία αυτών της απείθειας (άρθρο 169 Π.Κ.) ή παραβάσεως καθήκοντος (αρθρο 259 Π.Κ.) ή άλλων που ενδεχομένως ήθελαν διακριβωθεί.

Μετά την περάτωση αυτής παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά."


«Η κυβέρνηση είναι ενιαία και θα πάει να αντλήσει χρήματα από τις αγορές με τον δρόμο που έχει χαράξει και τον νόμο του εξορθολογισμού, της βεβαιότητας ότι δεν θα παράγουμε νέα ελλείμματα και της απόλυτης νομιμότητας» τόνισε στο μεταξύ στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, με αφορμή τις αποστάσεις Ντινόπουλου από τους χειρισμούς Μητσοτάκη για τα πλαστά δικαιολογητικά και τις συμβάσεις υπάλληλων στους ΟΤΑ.

Μιλώντας στον σταθμό μας, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Τόλιος τάχθηκε κατά του «αποκεφαλισμού του κόσμου» στον δημόσιο τομέα, έστω και αν έχουν μπει με πλαστά δικαιολογητικά, ενώ ανέφερε ότι «οι πλούσιοι θα απολογηθούν».
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου, Newsdesk ΣΚΑΪ