Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των ληστών του Διστόμου

Στη δημοσιότητα έδωσε την Τρίτη η αστυνομία νέες φωτογραφίες των περιβόητων ληστών του Διστόμου, σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων σχετικά με έρευνες που διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, σε συνδυασμό με αποτελέσματα που προέκυψαν από εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. 

Ειδικότερα, ανακοινώνεται ότι: 

-δακτυλικά αποτυπώματα των: ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεωργίου, ΔΡΑΒΙΛΑ Σπυρίδωνα και ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Σπυρίδωνα βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση σε οικία στη Νέα Μάκρη και σε αντικείμενα που βρέθηκαν σε αυτή.

-βιολογικό υλικό άνδρα, που βρέθηκε σε αντικείμενα στην οικία στη Νέα Μάκρη, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό, που βρέθηκε:

- στο ταχύπλοο σκάφος, που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους οι δράστες της ένοπλης ληστείας, σε υποκατάστημα Τράπεζας, στο Δίστομο Βοιωτίας, την 22-08-2014,
σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα Τράπεζας την 17-04-2008, στο Χολαργό Αττικής και
- σε τμήμα χειρουργικού γαντιού, που εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα Τράπεζας την 23-07-2010, στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας.
-βιολογικό υλικό δεύτερου άνδρα, που βρέθηκε σε αντικείμενα στην οικία στη Νέα Μάκρη ταυτίζεται με βιολογικό υλικό που βρέθηκε:
-στο παραπάνω ταχύπλοο σκάφος και
-σε κλεμμένο αυτοκίνητο, που εγκαταλείφθηκε στη Βάρη Αττικής το 2007, εντός του οποίου βρέθηκαν αποτυπώματα του ΔΡΑΒΙΛΑ Σπυρίδωνα.
-βιολογικό υλικό τρίτου άνδρα, που βρέθηκε σε αντικείμενα στην οικία στη Νέα Μάκρη ταυτίζεται με - βιολογικό υλικό που βρέθηκε:
στο παραπάνω ταχύπλοο σκάφος,
- σε διαμέρισμα στην οδό Μ. Βόδα, στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια έρευνας από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και
- σε αντικείμενα που βρέθηκαν το 2007, σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο κατείχε ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Σπυρίδωνας.
Υπενθυμίζεται ότι:
- παλαμικό αποτύπωμα του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Σπυρίδωνα είχε βρεθεί στο προαναφερόμενο διαμέρισμα επί της οδού Μ. Βόδα,
- τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος του ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεωργίου είχε βρεθεί στο παραπάνω - - ταχύπλοο σκάφος και
- τμήμα παλαμικού αποτυπώματος του ΔΡΑΒΙΛΑ Σπυρίδωνα είχε βρεθεί ομοίως στο παραπάνω ταχύπλοο σκάφος.

Επίσης:

- Βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε στο παραπάνω ταχύπλοο σκάφος ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε:

- σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, το οποίο εγκατέλειψαν δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, την 17-04-2008 στο Χολαργό Αττικής και
-σε τμήμα χειρουργικού γαντιού, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, την 23-07-2010 στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας.
- Βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε κηλίδα αίματος, η οποία βρέθηκε στο προαναφερόμενο ταχύπλοο σκάφος, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που εγκαταλείφθηκε στη Βάρη Αττικής.

- Βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενο, το οποίο βρέθηκε στο παραπάνω ταχύπλοο σκάφος, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε:

- στο παραπάνω διαμέρισμα επί της οδού Μ. Βόδα και
- σε αντικείμενα που βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο κατείχε ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Σπυρίδωνας.

Επιπλέον, δίνονται στη δημοσιότητα:

τρεις φωτογραφίες από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα Τράπεζας στο Δίστομο Βοιωτίας, την 22-08-2014







τρεις φωτογραφίες από την ένοπλη ληστεία, σε υποκατάστημα Τράπεζας, στον Μαραθώνα Αττικής, την 1-7-2014.







Πηγή: skai.gr