Προφυλακίστηκε η 77χρονη κατηγορούμενη για το νέο «Κωσταλέξι»

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 77χρονη ομογενής από το τη Ρωσία που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 36χρονης Μαρίας που κρατούσε επί οκτώ χρόνια υπό εφιαλτικές συνθήκες σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα, σε μια υπόθεση που χαρακτηρίσθηκε σύγχρονο Κωσταλέξι.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 50χρονος συγγενής και συγκατηγορούμενος της 77χρονης.

Και οι δυο αρνήθηκαν την κατηγορία που τους βαραίνει. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξαν οτι φρόντιζαν τη Μαρία και ότι οι κατακλύσεις της οφείλονται στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, που αποκαλείται πλέον «Κωσταλέξι της Καλλιθέας», αναφέρεται ότι η οι δύο κατηγορούμενοι κρατούσαν επί οκτώ χρόνια την 36χρονη σε μπαλκόνι φωταγωγού, χωρίς φαγητό και νερό, ενώ είχαν δέσει το σπασμένο της πόδι με ένα ξύλο αντί για νάρθηκα. Το θύμα βρέθηκε με πληγές στο σώμα από τις κατακλίσεις καθώς οι δύο δράστες δεν φρόντιζαν για την υγιεινή της.

Η ανακρίτρια της υπόθεσης έχει εντολή να ερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες μεταβιβάστηκε το διαμέρισμα της 36χρονης, του οποίου διατηρεί την επικαρπία, στην ομογενή. Σύμφωνα με το σχετικό συμβόλαιο, του 2008, το ακίνητο το δώρισε το θύμα στην ηλικιωμένη γυναίκα «σε ένδειξη της προς αυτήν αγάπης και στοργής της επειδή την περιποιείται και την προσέχει σαν μάνα της».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις αρμόδιες Αρχές όταν τον περασμένο Ιούλιο γείτονες της 36χρονης ειδοποίησαν την Υγειονομική Υπηρεσία και ακολούθως κινητοποιήθηκε η αστυνομία και η εισαγγελία.
Πηγή: Δημήτρης Δαμιανός, ΑΜΠΕ