Κλείσιμο

Στις 4 το απόγευμα η κηδεία του αδικοχαμένου αρχιπυροσβέστη

Το «τελευταίο αντίο» δίνουν στις 4 το απόγευμα στη Λάρισα, οι οικείοι του ηρωϊκού αρχιπυροσβέστη Ματθαίου Μάντζιου ο οποίος έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να απεγκλωβίσει μια 44χρονη γυναίκα από διαμέρισμα πολυκατοικίας που τυλίχτηκε στις φλόγες. Όπως διαπιστώθηκε, ο θάνατός του προκλήθηκε από ασφυξία.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή το βράδυ όταν ξέσπασε φωτιά σε ισόγειο κατάστημα υδραυλικών και ειδών θέρμανσης, στην οδό Ιπποκράτους 4, στο Παλαιό Φάληρο.

Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω εκρήξεων σε φιάλες ασετυλίνης με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στον 2ο όροφο της πολυκατοικίας η 44χρονη σύζυγος του ιδιοκτήτη του καταστήματος και μητέρα δυο παιδιών και στον πρώτο όροφο η ηλικιωμένη μητέρα του.

Ο ιδιοκτήτης, ο οποίος έλειπε την ώρα της πυρκαγιάς, έφτασε εκεί λίγο μετά τους πυροσβέστες και ο ίδιος τους ενημέρωσε ότι η σύζυγος και η μητέρα του είχαν εγκλωβιστεί στο κτίριο και τους έδωσε τα κλειδιά των διαμερισμάτων.

Ο άτυχος πυροσβέστης, με έναν ακόμη συνάδελφό του μπήκαν στο κτίριο απ' όπου έβγαλαν αρχικά την ηλικιωμένη από τον 1ο όροφο και στη συνέχεια ο 33χρονος αρχιπυροσβέστης ανέβηκε στον δεύτερο όροφο για να απεγκλωβίσει τη δεύτερη γυναίκα. Λόγω των εκρήξεων και των εύφλεκτων υλικών στο κτίριο αναπτύχθηκαν μεγάλα θερμικά φορτία και έβγαινε πυκνός καπνός που εμπόδιζε την κάθοδο από το κλιμακοστάσιο αλλά και τους άλλους πυροσβέστες να πλησιάσουν με κλιμακοφόρο όχημα.

Όταν η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο ο άτυχος αρχιπυροσβέστης και η 44χρονη γυναίκαν βρέθηκαν στο μπαλκόνι του διαμερίσματος χωρίς αισθήσεις. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.  

Το μοιραίο βράδυ ο Ματθαίος Μάντζιος εκτελούσε χρέη αξιωματικού βάρδιας στον σταθμό της Καλλιθέας.
Πηγή: skai.gr