Κλείσιμο

Ρύθμιση για να ενταχθούν όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς ζητεί η ΚΕΔΕ

Μεγάλος αριθμός παιδιών που πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς μένουν εκτός του προγράμματος υποστηρίζει η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) της οποίας το ΔΣ συνεδρίασε σήμερα Τρίτη.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΚΕΔΕ, με δεδομένο ότι υπάρχουν διασφαλισμένοι πόροι, καθώς και το γεγονός ότι οι προσφερόμενες θέσεις είναι περίπου 105.000, ζητεί από τα αρμόδια υπουργεία να καταργηθεί η ισχύουσα ρήτρα του προγράμματος, σύμφωνα με την οποία χρηματοδοτείται μόνο το 70% της δυναμικότητας αυτών των δομών (δημοτικών και ιδιωτικών), δηλαδή 89.000 θέσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξουν και νέες - υπάρχουσες - θέσεις για τα παιδιά που δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα παρότι πληρούν τις προϋποθέσεις.

Για όσα παιδιά και με αυτήν τη ρύθμιση δεν καλυφθούν από τις δομές που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», ζητά να διατεθούν κονδύλια στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς προκειμένου να μπορέσουν να τα φιλοξενήσουν, έτσι ώστε να μη μείνει κανένα παιδί εκτός.

Πηγή: skai.gr