Έρευνες σε Αγαθονήσι και Λέσβο για τον εντοπισμό τριών μεταναστών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες του Λιμενικού σε Αγαθονήσι και Λέσβο για τον εντοπισμό τριών μεταναστών που αγνοούνται.

Λιμενικοί εντόπισαν νωρίς το πρωί στο Αγαθονήσι στη στεριά 40 μετανάστες, οι οποίοι τους ανέφεραν ότι μαζί τους ήταν ακόμη δύο άτομα τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί. Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από πλωτά του Λιμενικού και οχήματα για τον εντοπισμό τους.

Επίσης στη Λέσβο στη περιοχή Νέες Κυδωνιές βρέθηκαν 12 μετανάστες, οι οποίοι νωρίτερα είχαν αναφέρει ότι βρίσκονται σε κίνδυνο καθώς είχε ανατραπεί η βάρκα τους. Στους λιμενικούς είπαν πως αγνοείται μια γυναίκα.

Οι εξελίξεις στο Ιράκ και τη Συρία, εντείνουν το μεταναστευτικό ρεύμα από τα παράλια της Μικράς Ασίας προς την Ελλάδα με στόχο άλλες χώρες της ΕΕ.

Ξύλινο σκάφος με 138 παράτυπους μετανάστες προσάραξε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής σε βραχώδη περιοχή ανατολικά της Σύμης, προκειμένου να αποφύγει έλεγχο πλωτού της λετονικής Ακτοφυλακής που περιπολούσε στη θαλάσσια περιοχή, στο πλαίσιο του σχεδίου «Ποσειδών».

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν απο στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σύμης που έφθασαν στο σημείο με περιπολικό σκάφος.

Επίσης, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Σάμου περισυνελέγησαν απο σκάφος της frontex επτά παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν σε λέμβο.

Εξάλλου, δύο διακινητές και 37 παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χτες, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ρόδου. Το ιστιοφόρο είχε αποβιβάσει τους μετανάστες στην περιοχή «Πεύκων» Λίνδου.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ