Εντός του 2014 στην κυκλοφορία η γέφυρα Τσακώνας - Από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως

Εντός του 2014 θα δοθεί στην κυκλοφορία η νέα μεγάλη γέφυρα στην Τσακώνα στα όρια των νομών Μεσσηνίας - Αρκαδίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που επισκέφθηκε τα οδικά έργα στην Πελοπόννησο. Ο κ. Χρυσοχοΐδης δηλωσε επίσης ότι μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες θα παραδοθεί και το τμήμα του αυτοκινητόδρομου από το Λεύκτρο - μέχρι τη Σπάρτη, μήκους 47χλμ., καθώς προωθείται στη Βουλή η αναθεωρημένη σύμβαση. Με την παράδοση του νέου τμήματος, θα ευνοηθεί η τουριστική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας.

Η γέφυρα Τσακώνας

Αναφερόμενος στη γέφυρα Τσακώνας, η οποία δημιουργήθηκε για την γεφύρωση της περιοχής της μεγάλης κατολίσθησης του 2003, ο υπουργός Μεταφορών επισήμανε ότι είναι η δεύτερη στην Ελλάδα από πλευράς ανοίγματος μετά τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου (μέγιστου ελεύθερου ανοίγματος 300μ.), και συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων τοξωτών γεφυρών παγκοσμίως.

Η γέφυρα Τσακώνας, η κατασκευή της οποίας ξεκίνησε το 2008, θα κοστίσει συνολικά περίπου 19 εκατ. ευρώ. Αποτελείται από δύο ακρόβαθρα και ένα μεσόβαθρο. Το άνοιγμα των 300μ. γεφυρώνεται εν μέρει (40μ.) με προεντεταμένο φορέα και το υπόλοιπο του ανοίγματος (260μ.) καλύπτεται με 2 χαλύβδινα τόξα από τα οποία αναρτάται το σύμμεικτο κατάστρωμα της γέφυρας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε και τη βιομηχανική ζώνη Μελιγαλά, όπου εξετάστηκε το αίτημα της Περιφέρειας και των τοπικών αρχών για τη δημιουργία ανισόπεδου κόμβου στον αυτοκινητόδρομο, που θα εξυπηρετούσε την ευρύτερη περιοχή και τον αρχαιολογικό χώρο της Μεσσήνης.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ