Στη Βουλή τροπολογία Λοβέρδου για τους «λιμνάζοντες» φοιτητές

Τη βελτιωτική τροπολογία για τη διαγραφή των «λιμναζόντων» φοιτητών κατέθεσε την Τρίτη το βράδυ στην εθνική αντιπροσωπεία στο νομοσχέδιο για το Συμβούλιο Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Σύμφωνα με την ρύθμιση που παρουσίασε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο κ. Λοβέρδος, από την αυτοδίκαιη απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας εξαιρούνται όσοι είχαν συμμετάσχει σε εξετάσεις σε τουλάχιστο μία εξεταστική περίοδο κατά τα δύο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη. Η τροπολογία προβλέπει επίσης ότι εξαιρούνται και διατηρούν μέχρι 30 Απριλίου 2015 την φοιτητική τους ιδιότητα όσοι φοιτητές συμμετείχαν σε εξετάσεις σε τουλάχιστον μία εξεταστική περίοδο κατά τα προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη (2012-2013 και 2013-2014) και οφείλουν μόνο διπλωματική ή πτυχιακή εργασία ή πρακτική άσκηση στα ΤΕΙ.

Ο υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε επίσης στην Επιτροπή ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω βελτιωτική αλλαγή, με την οποία θα εξαιρούνται από την διαγραφή και όσοι φοιτητές έχουν δηλώσει απλά συμμετοχή σε εξεταστική περίοδο τα δύο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη.

Να μην συνδέσει το όνομά του με τραγωδίες ανθρώπων κάλεσε τον κ. Λοβέρδο ο επικεφαλής του τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης. Ο κ. Κουράκης και η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη επανέλαβαν την πρόταση του κόμματος τους να διαγράφονται όσοι φοιτητές δεν προσέλθουν να εγγραφούν τα δύο επόμενα ακαδημαϊκά εξάμηνα.

Ο κ. Λοβέρδος απάντησε ότι εφαρμόζει το νόμο που υπερψηφίστηκε το 2011 με την στήριξη πάνω από 250 βουλευτών, και ότι το δικαίωμα που παρείχε ο νόμος του 2011 να εξαιρεθούν από την διαγραφή οι φοιτητές που συμμετείχαν σε εξετάσεις το διεκδίκησαν μόνο 25.000 από τους συνολικά 170.000 αιώνιους φοιτητές βάσει των στοιχείων που παρείχαν τα ίδια τα πανεπιστήμια.
Πηγή: skai.gr