Κλείσιμο

Καταγγελία: Οι κρατούμενοι βουλευτές της ΧΑ θέλουν να σερβίρονται μόνο από Ελληνίδες!

Καταγγελία για «ρατσιστική και χυδαία συμπεριφορά» από τους προσωρινά κρατούμενους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, και προνομιακή μεταχείρισή τους, έκανε η Επιτροπή Αγώνα Γυναικείων Φυλακών, η οποία ισχυρίζεται πως τα μέλη του κόμματος, πέραν των άλλων, απαιτούν να τους σερβίρουν το φαγητό μόνο Ελληνίδες κρατούμενες και όχι αλλοδαπές κρατούμενες(!)

Η καταγγελία της Επιτροπής έγινε με αφορμή, όπως λένε, την εντολή για μεταφορά των γυναικών κρατουμένων από τη Β’ Πτέρυγα που προγραμματίζεται για το ερχόμενο Σάββατο, στον δεύτερο όροφο της πτέρυγας, ενώ στον πρώτο όροφο είναι οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Λένε χαρακτηριστικά πως «θέλουν να μας στοιβάξουν την μια πάνω στην άλλη, για να μην ενοχλήσουν τους έξι της Χρυσής Αυγής που μοιράζονται έναν ολόκληρο όροφο», και προειδοποιούν πως θα προχωρήσουν σε στάσεις ακόμα και σε αποχές από το συσσίτιο.

Αναφέρουν ακόμα πως «η πτέρυγα των χρυσαυγιτών αρχικά προοριζόταν για εμάς τις γυναίκες κρατούμενες, τώρα όμως θέλουν να μας στριμώξουν σαν τα ποντίκια στον έναν όροφο για να μην χάσουν τα προνόμια τους οι χρυσαυγίτες. Δηλαδή σε δύο ορόφους ίδιας χωρητικότητας θέλουν στον έναν να βάλουν εκατό γυναίκες κρατούμενες την μια πάνω στην άλλη, ενώ στον άλλον όροφο θα μείνουν οι 6 χρυσαυγίτες βουλευτές». Ακόμη, οι κρατούμενες των φυλακών Κορυδαλλού, επισημαίνουν ότι «το προαύλιο θα παραμένει στα χέρια των χρυσαυγιτών, ενώ εμείς θα πρέπει να προαυλιζόμαστε στο παλιό προαύλιο περνώντας μέσα από τα μαγειρεία κι άλλους κοινόχρηστους χώρους. Επίσης επειδή υπάρχει οπτική επαφή με τους νεοναζί θα είμαστε εκτεθειμένες στα υβριστικά και σεξιστικά σχόλια τους καθώς η συμπεριφορά τους παραμένει ρατσιστική και χυδαία».

Σε άλλο σημείο, υπογραμμίζουν οι κρατούμενες ότι «οι νεοναζί απαίτησαν να τους σερβίρουν το φαγητό μόνο ελληνίδες κρατούμενες και όχι μετανάστριες προφανώς θεωρώντας τις κατώτερα όντα. Την ίδια στιγμή που θέλουν να μας στριμώξουν στον πάνω όροφο, το υπουργείο αδιαφορεί προκλητικά, για τις ανάπηρες συγκρατούμενες μας οι οποίες έχουν κινητικά προβλήματα και δε θα μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες για να μετακινηθούν στο νοσοκομείο ώστε να τους παρέχεται η ιατροφαρμακευτική φροντίδα που χρειάζονται».
Πηγή: Δημήτρης Δαμιανός, Newsdesk ΣΚΑΪ