Συναγερμός σε ΕΛΑΣ και Αντιτρομοκρατική μετά την κινηματογραφική ληστεία στο Δίστομο

Ληστεία με και ομηρία - θρίλερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή Άσπρα Σπίτια Διστόμου.

Πέντε λεπτά πριν κλείσουν τα ταμεία, τρεις άνδρες οπλισμένοι με καλάσνικοφ εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και άρπαξαν 300.000 ευρώ, ενώ φεύγοντας πήραν μαζί τους ως όμηρο τον ταμία, ο οποίος φέρεται να είχε ενεργοποιήσει τον συναγερμό.

Οι ένοπλοι έμειναν στην τράπεζα για περίπου 20 λεπτά, καθώς λειτούργησε το σύστημα χρονοκαθυστέρησης, όμως οι πόρτες του υποκαταστήματος δεν έκλεισαν με εντολή της διευθύντριας, καθώς οι ληστές απειλούσαν τη ζωή του ομήρου.

Φυγή μέσω θάλασσας

Στη συνέχεια, οι δράστες διέφυγαν με κλεμμένο τζιπ, που βρέθηκε καμένο σε απόσταση 4 χιλιομέτρων, στην παραλία Αγίας Σωτήρας.

Από εκεί, με τη βοήθεια συνεργών, πέρασαν με φουσκωτό ταχύπλοο απέναντι στο Ξυλόκαστρο, όπου στην περιοχή Λουτρά απελευθέρωσαν τον όμηρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κακοποιοί έριξαν τον όμηρο στη θάλασσα και αυτός κολύμπησε μόνος του ως την ακτή.

Οι δράστες επιχείρησαν μάλιστα να κάψουν και το φουσκωτό, αλλά έφτασε γρήγορα το λιμενικό και έσβησε τη φωτιά.

Μεγάλη έρευνα

Μεγάλη είναι αυτή την ώρα η κινητοποίηση της Αστυνομίας σε όλη την περιοχή. Οι έρευνες εστιάζονται στην Πελοπόννησο, με την αστυνομία να έχει στήσει μπλόκα.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες και στον Κορινθιακό Κόλπο από περιπολικά του Λιμενικού.

Στις έρευνες συμμετέχει και η αντιτρομοκρατική Θεσσαλονίκης, καθώς ερευνάται το ενδεχόμενο οι δράστες να μην είναι μόνο του απλού ποινικού δικαίου, αλλά να κρύβεται πίσω τους κάποιος τρομοκρατική ομάδα.
Πηγή: Απόστολος Έλληνας, Δημήτρης Καραστεφανής