ΚΕΕΛΠΝΟ: Μικρό το ποσοστό κρουσμάτων και ήπια τα συμπτώματα στη Ρόδο

Ανακοίνωση μετά από δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για «επιδημία» ασθένειας σε ξενοδοχειακή μονάδα στη Ρόδο εξέδωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων εκτιμά πως πρόκειται για κρούσματα γαστρεντερίτιδας και σημειώνει ότι το φαινόμενο ξεκίνησε στις 12 Αυγούστου και διήρκεσε ως τις 18 του μήνα.

Προσθέτει πως τα συμπτώματα ήταν ήπια και ότι κανένας από τους τουρίστες και εργαζόμενους που ασθένησαν δεν χρειάστηκε νοσηλεία. Παράλληλα το ποσοστό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων «δεν ήταν ανησυχητικό».

Τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου σε κλινικά δείγματα αναμένονται τις επόμενες ημέρες, όμως το Κέντρο εκτιμά ότι με τα έως τώρα δεδομένα πιθανολογείται επιδημία ιογενούς γαστρεντερίτιδας με μετάδοση κυρίως από άτομο σε άτομο.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ σημειώνει ότι δεν έχει ενημερωθεί για παρόμοιο συμβάν σε άλλες ξενοδοχειακές μονάδες της Ρόδου αυτή την περίοδο, ενώ δεν παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στο νησί.

Το υπουργείο Τουρισμού έχει στείλει στο νησί ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΤ προκειμένου να ελέγξει τις καταγγελίες των τουριστών, που ανέφεραν επίσης ότι από το ξενοδοχείο τους υποχρέωναν να καταβάλλουν σημαντικά ποσά για την ιατρική τους περίθαλψη.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ