Ελλείψεις ασθενοφόρων στη Χαλκιδική καταγγέλλουν συνδικαλιστές (upd)

Τις ελλείψεις σε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική καταγγέλλουν συνδικαλιστές, με αφορμή το θάνατο 35χρονου, από ανακοπή καρδιάς.

Ο άτυχος άνδρας, που παραθέριζε στη Σατή της Χαλκιδικής, έλαβε τις πρώτες βοήθειες από ιατρό που έκανε επίσης διακοπές, ωστόσο, το ασθενοφόρο έφτασε στην περιοχή 70 λεπτά αργότερα για να τον παραλάβει, με αποτέλεσμα ο άνδρας να καταλήξει.

Όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστές, στον Άγιο Νικόλαο δεν υπήρχε ασθενοφόρο, ενώ τα πέντε οχήματα που εξυπηρετούν τη Χαλκιδική δεν επαρκούν, ειδικά τον Δεκαπενταύγουστο, όπου η τουριστική κίνηση βρίσκεται στο ζενίθ.

Απάντηση ΕΚΑΒ

Σε ανακοίνωση-απάντησή του, το ΕΚΑΒ σημειώνει πως βάσει του σχεδίου που έχει εκπονηθεί για το καλοκαίρι, «η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής καλύπτεται ημερησίως με 5 έως 6 ασθενοφόρα καθώς και με 8 έως 10 επιπλέον Διασώστες».

Σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό, τονίζει πως ιδιώτης γιατρός προσπάθησε να σώσει τον 35χρονο επί 20 λεπτά χρησιμοποιώντας ακριβώς τη μέθοδο που θα χρησιμοποιούσαν οι διασώστες.

Το ΕΚΑΒ επιβεβαιώνει πως το ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο μετά από 70 λεπτά, αλλά σημειώνει πως ο ιδιώτης γιατρός είχε ήδη ειδοποιήσει για την «ατυχή κατάληξη του περιστατικού».

«Είναι προφανές ότι το Ε.Κ.Α.Β. συνεχίζει την απρόσκοπτη τέλεση του κοινωνικού του έργου προς όφελος των πολιτών της χώρας, με την Διοίκηση του να προβαίνει πάντα στις ανάλογες συντονιστικές κινήσεις (αύξηση αριθμού ασθενοφόρων αλλά και των Διασωστών ανά περιοχές και περιόδους) με γνώμονα την έγκαιρη άφιξη (στα πλαίσια του εφικτού) των ασθενοφόρων στα διάφορα περιστατικά», καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: Ελένη Ιατρού, Newsdesk ΣΚΑΪ