Έκλεισε η ανάκριση για την υπόθεση της ΧΑ - Στον Εισαγγελέα η δικογραφία

Στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου, αναμένεται να φτάσει η δικογραφία για την Χρυσή Αυγή καθώς οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες που χειρίστηκαν την υπόθεση κήρυξαν το πέρας της πολύμηνης ανάκρισης.

Οι κ. Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου ολοκλήρωσαν την διερεύνηση της και το τέλος της ανακριτικής διαδικασίας για την παράνομη δράση της Χρυσής Αυγής, αποστέλλοντας το υλικό της υπόθεσης στον εποπτεύοντα την ανάκριση, εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο, προκειμένου να διατυπώσει τη πρόταση του, προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, σχετικά με την παραπομπή ή μη σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων των συνολικά 78 κατηγορουμένων.

Τον τελικό λόγο για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκομένων στην υπόθεση θα έχει το Συμβούλιο Εφετών , τα μέλη του οποίου σε διάστημα δύο μηνών από την στιγμή που θα έχουν στα χέρια τους την εισαγγελική πρόταση θα αποφανθούν με αμετάκλητο βούλευμα . Αμέσως μετά θα προσδιοριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει , λίγο πριν ή αμέσως μετά, το τέλος του χρόνου, ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο ακόμη που θα διεξαχθεί η δίκη καθώς εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί ειδικός χώρος, λόγω του αριθμού των κατηγορουμένων, των συνηγόρων , μαρτύρων , προστατευόμενων μαρτύρων, αλλά και άλλων αναγκών ,όπως η προβολή των δεκάδων φωτογραφιών και βίντεο που περιλαμβάνονται στην δικογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι η διερεύνηση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε αμέσως μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα , τον περασμένο Σεπτέμβριο, από τον προσωρινά κρατούμενο Γιώργο Ρουπακιά που έχει ομολογήσει την πράξη του.

Με αφορμή την δολοφονία του νεαρού μουσικού, ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας απέστειλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου 33 υποθέσεις για εμπλοκή μελών της Χρυσής Αυγής σε εγκληματικές ενέργειες ενέργειες. Με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ειρήνης Κουτζαμάνη, διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, με την ολοκλήρωση της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ακολούθησαν οι συλλήψεις βουλευτών και του γενικού γραμματέα του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Από τους 78 κατηγορουμένους στην υπόθεση οι 30 έχουν κριθεί, με σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέα προσωρινά κρατούμενοι ενώ και οι 18 βουλευτές που εκλέχθηκαν με την Χρυσή Αυγή αντιμετωπίζουν το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.


Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ