Αισιοδοξία Λοβέρδου για κάλυψη 22.500 αναπληρωτών πριν ανοίξουν τα σχολεία

Αισιόδοξος ότι μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο θα καλυφθούν τα 22.500 θέσεις αναπληρωτών, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή, κάνοντας λόγο για αγώνα δρόμου που δίνεται από την ηγεσία του υπουργείου.

Ενημερώνοντας, από κοινού με τον υφυπουργό Παιδείας Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο, την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο κ. Λοβέρδος απέδωσε τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στις συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών. Από το 2013 συνταξιοδοτήθηκαν 17.500 εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων 6.200 το 2013 και 11.200 το 2014.

Εξάλλου, ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε ότι αύριο Τετάρτη θα κατατεθεί νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει θέματα σχετικά με το εθνικό συμβούλιο παιδείας καθώς και τη μοριοδότηση δασκάλων και καθηγητών σε νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές.

Παράλληλα, ήδη στα χέρια των κομμάτων της συγκυβέρνησης είναι άλλο νομοσχέδιο για τα θρησκευτικά δικαιώματα λατρείας και σχολιάζοντας την εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «μια εκκρεμότητα 60 χρόνων λαμβάνει τέλος».
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου