Τραγωδία με ένα 9χρονο αγοράκι νεκρό στη Λαμία

Τραγωδία με ένα 9χρονο αγοράκι νεκρό και το 4χρονο αδελφάκι του σοβαρά τραυματισμένο σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Κυριακής στις Κομποτάδες Λαμίας.

Μία παρέα περίπου 10 παιδιών έπαιζε στην πλατεία του χωριού υπό το βλέμμα των συγγενών τους, όταν ξαφνικά ένας τεράστιος κορμός από πλάτανο κόπηκε και έπεσε πάνω τους.

Το 9χρονο αγοράκι καταπλακώθηκε από τον κορμό, ενώ το 4χρονο αδελφάκι του τραυματίστηκε.

Στην πλατεία βρίσκονταν δεκάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, οι οποίοι κάλεσαν άμεσα το ΕΚΑΒ, προσπαθώντας παράλληλα να απεγκλωβίσουν τα χτυπημένα παιδιά.

Το 9χρονο εξέπνευσε λίγα λεπτά αργότερα, όμως ευτυχώς οι διασώστες απεγκλώβισαν ζωντανό το 4χρονο κοριτσάκι, το οποίο διακομίστηκε στο Νοσοκομείο της Λαμίας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου με κάταγμα στον ώμο.

Το 4χρονο κορίτσι αναμένεται να λάβει εξιτήριο και να επιστρέψει στο σπίτι του εντός λίγων ημερών.

Με εντολή του εισαγγελέα Πλημελειοδικών Λαμίας οι αστυνομικοί προχώρησαν σε σύλληψη του υπεύθυνου Πρασίνου του δήμου Λαμίας με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, καθώς είναι η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, που δεν μπόρεσε να προβλέψει την επικίνδυνη κατάσταση, στην οποία βρίσκονταν τα συγκεκριμένα δέντρα.

Σημειώνεται πως η πλατεία όπου έλαβε χώρα το δυστύχημα είναι η πλατεία με τα πλατάνια, κάτω από τα οποία έγινε η σύναξη των οπλαρχηγών, στην επανάσταση του 1821.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ