Αστυνομικοί απειλούσαν Αφγανό να παραιτηθεί από δεδουλευμένα €23.900

Δύο αστυνομικούς οι οποίοι απειλούσαν 30χρονο αλλοδαπό εργάτη προκειμένου να παραιτηθεί από χρωστούμενα δεδουλευμένα ύψους 23.900 ευρώ, συνέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Οι δύο αστυνομικοί, ένας 49χρονος αρχιφύλακας και ένας 25χρονος αστυφύλακας, ήταν γνωστοί του εργοδότη του 30χρονου Αφγανού και ενεργούσαν για λογαριασμό του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, την Τετάρτη, οι δύο αστυνομικοί μετέβησαν με περιπολικό όχημα στην επιχείρηση καρπών του 46χρονου επιχειρηματία, στην περιοχή «Λάκα» Αναβύσσου.

Εκεί βρήκαν τον 30χρονο Αφγανό, ο οποίος εργαζόταν εκεί από το 2010 και κατοικούσε σε πρόχειρο κατάλυμα που του είχε παραχωρήσει ο επιχειρηματίας.

Ο Αρχιφύλακας άσκησε σωματική βία κατά του 30χρονου αλλοδαπού, προκαλώντας μάλιστα φθορές στα αντικείμενά του, παρουσία του 25χρονου αστυφύλακα και ενός 36χρονου ιδιώτη.

Μάλιστα, από την έρευνα προέκυψε πως οι δύο αστυνομικοί είχαν «επισκεφτεί» τον 30χρονο Αφγανό και πριν από περίπου δύο εβδομάδες, βρίζοντας και απειλώντας τον.

Και στις δύο περιπτώσεις οι δύο αστυνομικοί δεν είχαν ενημερώσει την υπηρεσία τους για τις κινήσεις τους.

Πέραν των δύο αστυνομικών, συνελήφθησαν ο 46χρονος επιχειρηματίας και ο 36χρονος που τους συνόδευε στην δεύτερη «επίσκεψη».

Οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σε βάρος τους διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με την σχηματισθείσα ποινική δικογραφία, κατηγορούνται - κατά περίπτωση - για παράνομη βία, απρόκλητη σωματική βλάβη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, απλή συνέργεια και ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά καθώς και για παράβαση καθήκοντος και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, Μιχάλης Τεζάρης