Χανιά: το μεσημέρι η κηδεία της 56χρονης - Η έκθεση του ιατροδικαστή (upd)

Δεν προκύπτουν σαφή ευρήματα για το θάνατο της 56χρονης στα Χανιά, καθώς είχε εκτεταμένες αλλοιώσεις σε καρδιά και πνεύμονες, αναφέρει στην έκθεση του ο Ιατροδικαστής Χανίων που έκανε νεκροψία - νεκροτομή στη σορό της άτυχης γυναίκας που πέθανε αφότου το συνεργείο της ΔΕΗ της έκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα λόγω χρεών.

"'Υπάρχει πρόβλημα και με το καρδιαγγγειακό σύστημα και με το αναπνευστικό. Περιμένουμε περαιτέρω εκτενή ιστολογική εξέταση και φυσικά η όλη διάγνωση θα ολοκληρωθεί με την πραγματογνωμοσύνη των ειδικών μηχανολόγων που θα εξετάσουν τα ευρήματα" αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση του ιατροδικαστή. 

Ο ιατροδικαστής δηλώνει ότι ο θάνατός της γυναίκας επήλθε μεταξύ 10:30 και 14:30, το χρονικό διάστημα δηλαδή που η ΔΕΗ είχε προχωρήσει σε διακοπή της παροχής ρεύματος με αποτέλεσμα να σταματήσουν να λειτουργούν τα τρία μηχανήματα που υποστήριζαν την τετραπληγική Χανιώτισσα, επί 24ωρου βάσεως. Η οικογένεια της άτυχης γυναίκας υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Δεν είχε δηλωθεί η άτυχη γυναίκα στους καταλόγους των ευάλωτων καταναλωτών της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, επέμεινε ο εκπρόσωπος της ΔΕΗ Κίμων Στεργιώτης. Η ΔΕΗ, πρόσθεσε, θα περιμένει το εισαγγελικό πόρισμα, και ζήτησε από όλους να σεβαστούν την εισαγγελική έρευνα που είναι σε εξέλιξη. Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ έχει διορίσει δικό της πραγματογνώμονα για την έρευνα της υπόθεσης.

Η κηδεία της 56χρονης θα γίνει στις 4 μετά το μεσημέρι, στο Πατελάρι του Δήμου Πλατανιά.

Στο μεταξύ, διαψεύδει η ΔΕΗ με ανακοίνωση της τα όσα υποστήριξε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, πως δηλαδή η επιχείρηση γνώριζε ότι η 56χρονη παραπληγική που πέθανε στα Χανιά αφού της έκοψαν το ρεύμα χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη.

 
(φωτό cretalive.gr) 

Πηγή: skai.gr